Video overzichtBredevoort Schittert; ruim 10.000 bezoekers.

Bredevoort - Bredevoort is er wederom in geslaagd om van Bredevoort Schittert 2012 een enorm succes te maken. Liefst 10.000 bezoekers kwamen op het evenement af. Daarvan waren er 7500 betalende bezoekers. Immers het evenement kun je ook gratis bezoeken als je bijvoorbeeld geen kijkje wilt nemen in de St. Bernardustuin. Hier stonden de m...eeste lichttaferelen. In het stadje zelf was sowieso al genoeg te bekijken en dat was allemaal gratis. Op zondag 30 september was er al vroeg veel belangstelling voor Bredevoort Schittert. Het zijn niet enkel en alleen de lichttaferelen welke het publiek naar Bredevoort trekken. Er zijn al vroeg veel liefhebbers in het stadje aanwezig om te genieten van kunst, cultuur en muziek. Met name in de Prinsenstraat is veel aandacht voor kunst en cultuur. In het oude pand van Sjaak Meulenbeek is deze dagen een expositie ingericht met het werk van Martijn Swaab uit Lintelo, gemeente Aalten. Van allerlei materialen weet hij de meest wonderlijke creaties te maken. In deze expositieruimte kon men tevens schilderijen bewonderen van Ton Schoorlemmer uit Aalten. In de Katholieke Kerk waren kunstwerken te zien van Hilde Evers uit Bredevoort en van Thea Simonetti. In de Koppelstraat exposeerde Thorvald Dudok van Heel zijn beelden. In de St. Joriskerk vond de Anders-dan-Anders dienst plaats met ds. van Dalen uit varsseveld. Het bijzondere van deze dienst was dat men vrij in en uit de kerk kon lopen. Deze dienst trok een overvolle kerk. In het stadje was 's avonds om zeven uur iedereen druk aan het werk met het aansteken van de vetpotjes. De familie Taken verwonderde er zich over dat alles zo goed verliep. Er staan duizenden vetpotjes in het stadje en er zijn totaal geen vernielingen geweest. Heel toepasselijk bij de sfeer van 'The Sixties'. toen alles ook zo gemoedelijk was. Wel zijn er reacties van mensen om het evenement wat langer te organiseren, wellicht over twee weekenden. Er is zoveel te doen in Bredevoort dat men als bezoeker nog graag een volgend weekend terug wil komen. Al met al kan men spreken over een geslaagde editie van Bredevoort Schittert 2012.

Meer lezen...

Bredevoort Schittert 2012; op zondag veel aandacht voor kunst en muziek

BREDEVOORT - Op zondag 30 september was er al vroeg veel belangstelling voor Bredevoort Schittert. Het zijn niet enkel en alleen de lichttaferelen welke het publiek naar Bredevoort trekken. Er zijn al vroeg veel liefhebbers in het stadje aanwezig om te genieten van kunst, cultuur en muziek. Met name in de Prinsenstraat is veel aandacht v...oor kunst en cultuur. In het oude pand van Sjaak Meulenbeek is deze dagen een expositie ingericht met het werk van Martijn Swaab uit Lintelo, gemeente Aalten. Van allerlei materialen weet hij de meest wonderlijke creaties te maken. In deze expositieruimte kon men tevens schilderijen bewonderen van Ton Schoorlemmer uit Aalten. In de Katholieke Kerk waren kunstwerken te zien van Hilde Evers uit Bredevoort en van Thea Simonetti. In de Koppelstraat exposeerde Thorvald Dudok van Heel zijn beelden. In de St. Joriskerk vond de Anders-dan-Anders dienst plaats met ds. van Dalen uit varsseveld. Het bijzondere van deze dienst was dat men vrij in en uit de kerk kon lopen. Deze dienst trok een overvolle kerk. In het stadje was 's avonds om zeven uur iedereen druk aan het werk met het aansteken van de vetpotjes. De familie Taken verwonderde er zich over dat alles zo goed verliep. Er staan duizenden vetpotjes in het stadje en er zijn totaal geen vernielingen geweest. Heel toepasselijk bij de sfeer van 'The Sixties'. toen alles ook zo gemoedelijk was. Wel zijn er reacties van mensen om het evenement wat langer te organiseren, wellicht over twee weekenden. Er is zoveel te doen in Bredevoort dat men als bezoeker nog graag een volgend weekend terug wil komen. Al met al kan men spreken over een geslaagde editie van Bredevoort Schittert 2012.

Meer lezen...

Eerste avond Bredevoort Schittert 2012: een schitterend succes

Bredevoort - Al om kwart over zes waren op vrijdagavond 28 september de eerste bezoekers aanwezig in het stadje Bredevoort. Op 28, 29 en 30 september staat Bredevoort in het teken van 'The Sixties'. Vrijwel iedereen in Bredevooort heeft zich ingezet om dit thema goed tot zijn recht te laten komen. Men heeft heel wat spullen verzameld om h...et ook die sfeer te geven. Probeer nog maar eens aan oude klapstoelen te komen. Het opzetten was vroeger een gevaarlijk klusje, want je kon gemakkelijk je vingers beknellen. Bij de Schitterende Vrouwen kon men proberen zo'n stoel uit te klappen. De dames toonden het bermtoerisme van de jaren '60. Veel belangstelling was er in het Koppelhuis voor de oude foto's en krantenknipsels van Bredevoort uit de jaren '60. Ook Fotoclub Helios exposeerde er. Burgemeester Berghoef was ook gekleed in 'The Sixties-stijl'. Hij was gekleed in een grijs jasje en droeg een hanger met het Peace-teken. 'Hippies' zag men volop in het straatbeeld van Bredevoort. Kortom je waande je terug in de tijd. Op de Grote Gracht lag een replica van het Veronica-schip. Oud-porgrammamaker van het zendschip Veronica Adje Bouman was vrijdagavond in Bredevoort aanwezig om het schip te dopen. Dat lukte niet al te best. De replica van het zendschip is immers gemaakt van hout en dan lukt het stukslaan van een fles niet zo best. Tenslotte ontkurkte Ad Bouman de fles en werd op deze wijze het schip op een knallende wijze gedoopt. Bredevoort schittert ging van start met het afvuren van het kanon aan de Kleine Gracht door Compagnie Onversaegt. Op vrijdagavond trok het evenement al vele bezoekers. De weersvoorspellingen voor zaterdag en zondag zijn goed en men rekent weer op vele duizenden bezoekers.

Meer lezen...
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free