Sint Jorisconcert op 13 oktober: Duo Bilitis

BREDEVOORT - Een nieuw seizoen, een nieuwe concertserie in de Bredevoortse Sint Joriskerk. Op 13 oktober opent het Duo Bilitis. Twee harpen en een mezzosopraan. Twee musici, drie instrumenten.



Humor, lyriek en volksmuziek elementen verbinden de tijdgenoten Benjamin Britten en Sergei Prokofiev. Een programma vol sprookjesachtige vertellingen, stoere melodieën en vrolijke dansante thema's over de universele kracht van de liefde:

de liefde van Romeo en Juliette, liefde ongrijpbaar als een zwaluw, liefde pril als een vroege midzomerochtend en natuurlijk de liefde van Eva en Ekaterina voor deze muziek die zij met alle liefde naar u toe brengen.



Musici

Duo BILITIS is mede door haar bijzondere bezetting een uniek ensemble op de Nederlandse podia en daar buiten. De beide musici hebben sinds hun oprichting in 2004 een geheel nieuw repertoire gecreëerd met hun eigen arrangementen voor alle combinaties tussen twee harpen en twee stemmen maar ook door het verstrekken van compositie- en arrangeer-opdrachten aan verschillende Nederlandse componisten. Het duo vernoemde zich naar Claude Debussy's tot de verbeelding sprekende composities 'Les Chanson de Bilitis' op teksten van Pierre Louys. Duo Bilitis is winnaar van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere en finalist van de International Jewish Music Competition.



Het repertoire van Duo Bilitis bestaat voornamelijk uit zelf gearrangeerd 20ste eeuwse muziek met een speciale focus op Franse en Spaanse componisten en 19e eeuwse Russische muziek.



Eva Tebbe harp



Harpiste Eva Tebbe staat als veelzijdige muzikale persoonlijkheid op de internationale kamermuziek -en muziektheater podia. Sinds 2004 vormt zij samen met Ekaterina Levental Duo Bilitis. Hun nieuwste CD Rèveries de Bilitis' (Debussy, 2018) werd alom geprezen in de pers, met een 10 gewaardeerd in Luister Magazine. Eva maakt daarnaast vast onderdeel uit van de Eef van Breen Group; een collectief van musici met jazz- en klassieke achtergrond die films maken voor de oren. In 2004 behaalde zij haar Masters diploma aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Ernestine Stoop.



Ekaterina Levental mezzosopraan en harp

Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij het cum laude haar master diploma. Ekaterina maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer.



Tenslotte



Het concert vindt plaats op 13 oktober in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Het begint om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken.



Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van € 12,- worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.



Meer informatie vindt u op de volgende websites:



https://sintjorisconcerten.nl



https://duobilitis.com


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free