Kunstroof in de Koppelkerk

Kunstroof in de Koppelkerk

BREDEVOORT - Veel van de kunst die men bij tentoonstellingen in de Koppelkerk in Bredevoort ziet is afkomstig uit een museumcollectie, of van de kunstenaar zelf. Maar veel prachtige kunst hangt natuurlijk gewoon bij mensen thuis aan de muur. Van 18 oktober t/m 22 december biedt de Koppelkerk deze particuliere kunstschatten een podium.



 Het publiek reageerde massaal op het idee van 'Kunstroof'. Werk van onbekende tot wereldberoemde kunstenaars werd aangemeld. In de expositie is werk te zien van o.a. Charley Toorop, Corneille, Hundertwasser, Engelbert L'hoëst, Piet te Lintum, J.H.B. Koekkoek en Edvard Munch. Uit de bonte verzameling aanmeldingen heeft de Koppelkerk een selectie gemaakt die reikt van de 17e eeuw tot het heden.



Bij de meeste kunstwerken hoort een bijzonder, persoonlijk verhaal. Deze verhalen worden in de expositie doorverteld door de rondleiders van de Koppelkerk. Tweemaal daags biedt de Koppelkerk rondleidingen aan: elke vrijdag, zaterdag en zondag om 14.00 en 15.00 uur.



'Kunstroof' is een vorm van community art. Dat wil zeggen dat de Koppelkerk probeert het publiek actief te engageren bij deze expositie. Het publiek is bruikleengever en heeft zo een actieve stem in wat er te zien is in de expositie. Een ander voorbeeld van een community art is bijvoorbeeld het project 'Bankroof', waarin buurtbewoners werden aangemoedigd samen bankjes in de publieke ruimte te beschilderen. 'Kunstroof' kwam tot stand in samenwerking met de Talentverbinder van de Gemeente Aalten.



 Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort



Looptijd: 18 oktober t/m 22 december



Openingstijden: vrijdag t/m zondag, 11.00 - 17.00 uur



Entree: € 5,- incl. kop koffie/thee


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free