Bredevoort Schittert komt er weer aan

Bredevoort Schittert  komt er weer aan

Bredevoort - Vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 schittert en weerklinkt Bredevoort: voor de 10e keer bent u welkom op het evenement Bredevoort Schittert. Een sprookjesachtige belevenis

van licht, theater, kunst, sfeer en romantiek. Met dit jaar als thema: Daar zit muziek in!



 



De bewoners zijn trots op hun Middeleeuwse vestingstadje waardoor nagenoeg iedereen mee doet. De oudste inwoners maken raamversieringen voor het Ambtshuis terwijl de kinderen lichttaferelen en lichtjeshouders maken.



 



Het oude centrum van Bredevoort met z’n vele schilderachtige uitgelichte gevels en z’n duizenden waxinelichtjes staat centraal, naast de prachtige lichttaferelen. Rond 19.00 uur gaat het schemeren en dan begint het sprookje. De lichtjes en de lichttaferelen gaan aan, tot 22.30 uur. Alle lichttaferelen staan in het teken van het thema. Aan die lichttaferelen is door de bouwgroepen lang en hard gewerkt. Er worden traditionele, maar ook hypermoderne technieken gebruikt.



 



Zo wordt onder meer het festivalterrein van Qdance nagebouwd, compleet met een 17 meter hoge ronddraaiende clown en een spectaculaire lasershow. Het bouwwerk van Groep ’74 zal bestaan uit diverse scenes uit de film “Grease”, met een wervelende musical van “Grease” liedjes en dansen er om heen. De Zandbouwers bouwen het logo van Normaal na, een kraaiende haan. De Algroup maakt een enorme ghettoblaster, direct aan de gracht. Aan de Vismarkt is het traditioneel Hollands: hier worden in de Bredevoortse Jordaan diverse optredens gegeven, met een groot verlicht draaiorgel.



 



Op de Stadsweide vindt u Pianoman Billy Joel, en op het Stadsbroek wordt een megapiratenfeest gevierd. Het Breteam bouwt een compleet Beiers feest op het Zand, en het Sprookjesgilde houdt het mobiel: als training op de Olympische Winterspelen rijden zij rond met hun Jamaicaanse bouwwerk, natuurlijk met Jamaicaanse muziek. Ronduit sprookjesachtig zal weer het rijdende tafereel van de Landstraat zijn, met de nostalgische fietslampjes uit de tijd van de Gondelvaart.



 



Verder is dit jaar extra aandacht voor straattheater om u op straat niet alleen te laten verrassen door de prachtige straatjes van Bredevoort maar ook door afwisselende optredens. El Capstok komt vanuit Zwijndrecht naar het oosten om het publiek te vermaken met zijn one-manshow maar er is natuurlijk ook weer regionaal talent te vinden.



 



Naast straattheater is er natuurlijk muziek. Op straat komt u de drumband VMS uit Aalten tegen, de drum- en muziekband Bredevoort (DeMB) staat paraat, diverse koren zijn te beluisteren in het Ambthuis en de St. Joriskerk en er is akoestische muziek te horen in de St. Georgiuskerk. Maar ook kunt u onze eigen unieke stille fanfare tegenkomen!



 



Voor de kinderen zijn de vele lampjes al een hele belevenis maar er is meer te doen. Zo kunnen ze geschminkt worden, maakt Maikes Ballonnen de mooiste balloncreaties en is er op de Markt een interactieve I-Dance te vinden. Dit is een interactieve manier om jong en oud in beweging te krijgen dus leef u uit! Met hulp van de Gemeente Aalten en talentverbinder Aalten is er speciaal op zaterdag om 19.30 uur en 20.30 uur een gratis workshop “Emmertrommelen”. Onder leiding van Tudor Rutjes wordt er samen een spetterende, dynamische en onvergetelijke gebeurtenis van gemaakt.



 



Na 22.00u is er muziek op ’t Zand. Op vrijdag staat de Achterhoekse band King Boogie op het podium, met gitaarvirtuoos Mart Hillen. Deze frisse band heeft een voorliefde voor hun vaders platencollectie en staat garant voor een muzikaal spektakel. Op zaterdag gaat de feest-, pop en rockband “Anders is het niet” er met het publiek een muzikaal feestje van maken terwijl op zondag een OktoberfestDJ het weekend feestelijk zal afsluiten.



 



Maar voor het zover is, wordt er iedere avond om 21.30 uur een fantastisch vuurwerk afgestoken bij de Kruittoren. Dubbel fraai door de weerkaatsing in het water van de Grote Gracht. Samen met de lasershow over de gracht heen een visueel hoogtepunt.



 



De entrée is € 8,50 p.p. voor een dagkaart. De weekendkaart kost € 15,00. Voor kinderen 4 t/m 17 jaar gelden aangepaste tarieven: € 5,00 resp. € 9,00 voor het hele weekend. Aan de kassa kan gepind worden en kaarten kunnen ook online gekocht worden op www.bredevoortschittert.nl Met online gekochte kaarten staat u niet in de rij voor de kassa’s, maar kunt u direct doorlopen naar de scan&go controleurs. Bij de kassa krijgt u een uitgebreide plattegrond, welke u uitnodigt om rond te dwalen door de prachtige historische straatjes. Het programma is te vinden op eerdergenoemde website welke ook op uw telefoon goed te bekijken is.



 



 


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free