Bellers op bon bij grote controle in Aalten

Bellers op bon bij grote controle in Aalten

De politie heeft woensdag bij een grote verkeerscontrole in Aalten in totaal 41 boetes uitgeschreven. Onder meer de Belastingdienst, de RDW en de politie waren aanwezig om bestuurders te controleren op de Nijverheidsweg.



 



“Het is een geslaagde controle waarbij een duidelijke signaal is afgegeven naar de bestuurders in de omgeving”, zo laat de politie weten over de controle. De 41 bestuurders werden onder meer op de bon geslingerd voor mankementen aan voertuigen. Zo hadden twee bestuurders onvoldoende profiel op de banden en bleek de verlichting van iemand niet in orde. In totaal werden 112 voertuigen aan een controle onderworpen.

 



Een bestuurder werd betrapt op het gebruik van softdrugs. Hij is door de politie overgebracht naar het bureau. Ook werden zestien weggebruikers bekeurd voor het bellen achter het stuur of op de fiets. Twee bromfietsers reden met hun tweewieler op het fietspad en werden daarvoor op de bon geslingerd.





Naast de controles op de Nijverheidsweg werd de snelheid van passanten op de Varsseveldesestraatweg middels een radar gecontroleerd. Hier bleek dat in totaal 123 bestuurders te hard reden, deze hebben een boete gekregen. De hoogst gemeten snelheid was 132 km/h, terwijl op de weg een maximumsnelheid van 80 km/h geldt.



 



Door Regio8


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free