Veelzijdig Kunstenaarsduo bij Achterhoeks Kunstcafé

Veelzijdig Kunstenaarsduo bij Achterhoeks Kunstcafé

AALTEN - Op dinsdagavond 3 september a.s. komt het kunstenaarsduo Rick Kup & Tatum Kempers vertellen over hun uiteenlopende werk. Dit gebeurt bij het Achterhoeks Kunstcafé in de bovenzaal van Café Schiller aan de Prinsenstraat 4 in Aalten.

Entree is € 3.50 en voor donateurs en sponsors € 1.50, reserveren via het contactformulier op de website www.achterhoekskunstcafe.nl is aan te bevelen.



Wanneer je aan een kunstenaarsduo denkt, gaan de gedachten al snel uit naar het excentrieke kunstenaarsduo Gilbert & George. In de Achterhoek hebben we zelf zo’n bijzonder kunstenaarsduo: Rick Kup & Tatum Kempers. Zij laten u deze avond versteld laten staan over hun veelzijdigheid van werken, zij zijn zeker vernieuwend te noemen op velerlei gebied in de hedendaagse kunst.



Rick Kup is beeldend kunstenaar en noemt zich muzikant/schilder, hij woont en werkt in Silvolde en is getrouwd met Tatum. In 1992 studeert hij af op de AKI in Enschede in de richting gemengde media waaronder schilderen. In 2008 richtte hij zijn eigen schilderschool op. In zijn atelier geeft hij schilderlessen aan een gevarieerde groep leerlingen.

Zijn kunst is multi-interdisciplinair, hij combineert video, teken- en schilderwerk, geluidssculpturen, muziek, beeldhouwwerk, fotografie en performance. Ook maakt hij graag autonome kunst, van nul af beginnen en geheel eigen werk, iets wat doordacht en filosofisch is. Regelmatig schildert hij regelmatig portretten in opdracht in zijn geheel eigen stijl. Als muzikant is Rick al ruim 30 jaar betrokken bij uiteenlopende muzikale projecten.



Tatum Kempers is een eigentijdse kunstfotograaf. Haar werk is onalledaags en vernieuwend en bestaat voornamelijk uit zelfportretten die ze maakt door middel van verschillende technieken. Zo maakt zij gebruik van lightpainting (schilderen met licht), lange sluitertijden, schilderen en soms gebruikt ze haar iPhone of analoge technieken. Hiermee creëert ze een nieuw beeld dat verder gaat dan een standaard portret. Ze ervaart, test en probeert, geleid door haar gevoelens en emoties en laat het proces evolueren. De toeschouwer zal portretten zien met veel kleur en tevens zwart wit.  Foto’s van Tatum zijn gepubliceerd in New Dutch Photography Talent in 2018 van de makers van Gup Magazine. Tatum exposeert regelmatig in binnen- en buitenland.

Samen met Rick maakt zij videoclips voor bands en kunstinstallaties bestaande uit video, fotografie, schilderen, animatie en performance.

Rick: ‘Dit wordt zeker geen doorsnee lezing, dit wordt een avondvullende rit in een achtbaan’

Het wordt weer een bijzondere avond en gezellig napraten in Café Schiller!



Foto: Behorende bij de installatie 'Are jou with me?' - Rick Kup & Tatum Kempers."


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free