Graafschap-trainer Mike Snoei in opspraak

Graafschap-trainer Mike Snoei in opspraak

ACHTERHOEK - De nieuwe trainer van de Graafschap Mike Snoei is in opspraak! Hij schoot voor de camera van Omroep Gelderland uit zijn slof over het bekendmaken op tv van een tactische wijziging in de opstelling. 



De desbetreffende video. Lees verder onder de video…

Vorige week interviewde Omroep Gelderland-verslaggever Richard van der Made hem over de opstelling voor die vrijdag. Snoei wilde dat liever niet prijsgeven en schoot uit zijn slof. “Alles hoeft toch niet meteen op tafel?” Hij reageerde geprikkeld op het benoemen van de wijzigingen in zijn opstelling voor vrijdag. “Ik ben hier niet blij mee”, want ik ben het niet gewend dat alles twee dagen voor een wedstrijd al op tafel komt. We zijn de tegenstander nu gewoon aan het bedienen. Dat zie je bijna nergens en is toch belachelijk? Maar oke, Jesse Schuurman speelt inderdaad achter Seuntjens. En El Jebli is rechtsback”, grapte hij nog.



Mediabeleid

Snoei heeft het er niet bij laten zitten! Het mediabeleid is nu aangepast. Cameraploegen mogen voortaan slechts beelden draaien van de warming-up en rondo's, terwijl interviews over aankomende duels worden beperkt tot de dag voor de wedstrijd. Bij voorgaande trainers was de afspraak om tactische trainingsvormen en standaardsituaties op verzoek niet te filmen, maar dit is volgens Snoei niet afdoende. Snoei vindt dat trainers van tegenstanders in de Keuken Kampioen Divisie te veel informatie kunnen halen uit de voorbeschouwingen van diverse media. Wat opmerkelijk is! Want publiek (en dus ook trainers van tegenstanders) kunnen gewoon komen kijken. 



Kritiek

De trainer heeft veel kritiek over zich heen gehad. Op social media wordt hij uitgemaakt voor van alles en nog wat. Voetbalanalist Johan Derksen gaf ook kritiek op hem: “Hij denkt dat hij Real Madrid traint”, zegt hij. “Dit is een vorm van zelfoverschatting.” Radiopresentator Jesse Sprikkelman gaf in de ochtendshow van Gelre FM aan van mening te zijn dat Snoei geen goede aanwinst is voor de club. Ook gaf hij aan van plan te zijn een petitie te starten. “We moeten een petitie starten om Henk de Jong terug te krijgen! En Snoei weg te sturen”, opperde hij vrijdagochtend in het programma



De kritiek van de analisten van Veronica Inside. Lees verder onder de video…

Door het aanpassen van het mediabeleid heeft Snoei geen vrienden gemaakt met de voorzitter van De Graafschap. “Ik vind het een beetje gedoe allemaal. Waarom moet je zo moeilijk doen”, zegt voorzitter Martin Mos bij Omroep Gelderland. Hij gaat verder: “Ik ga het hier nog wel over hebben in de raad van commissarissen. Wij zijn van het volk en iedereen moet vrij toegang hebben. Ook de media in wat ze willen doen. Ik wil helemaal niet tornen aan onze openheid. Dat je als journalist met een trainer bepaalde afspraken ergens over maakt, vind ik iets anders.”


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free