Winterswijk - Gezocht - Wie weet er meer over de moord op Deme Lulaj?

Winterswijk - Gezocht - Wie weet er meer over de moord op Deme Lulaj?
De Nederlandse politie doet al enkele maanden onderzoek naar de gewelddadige moord op Deme Lulaj. De 58-jarige man liep op een zondagmiddag in oktober vorig jaar door zijn dorp Winterswijk, toen hij van achteren werd aangevallen. Zwaargewond kwam hij in het ziekenhuis terecht, daar overleed hij. De Duitse politie kon in november al een verdachte uit Bochum aanhouden. Maar het onderzoeksteam dat de moord onderzoekt is nog dringend op zoek naar meer informatie over de zaak.

15.000 euro

Er is een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van dit onderzoek. We denken dat er mensen zijn die meer informatie hebben over deze zaak. De politie wil graag in contact komen met deze mensen.

Slachtoffer komt uit Kosovo

Het slachtoffer is de 58-jarige Deme Lulaj. Hij woonde in Winterswijk, maar is een Albanees uit Kosovo, uit de regio De├žan. Het slachtoffer is afkomstig uit de Albanese gemeenschap. Uit het politieonderzoek blijkt tot nu toe dat de man hoogstwaarschijnlijk geen willekeurig slachtoffer is geworden. Mogelijk is er sprake van bloedwraak, dat betekent dat de moord mogelijk een vergelding in een (lang lopende) vete zou kunnen zijn.Deme Lulaj

Waar is de auto gebleven?

Volgens getuigen zou de dader het slachtoffer eerst hebben aangereden met zijn auto. Het gaat om blauwe Volkswagen Golf met het Duitse kenteken BO-MD7777. De voorruit van de auto is beschadigd en ook het voorwiel aan de passagierszijde is waarschijnlijk beschadigd geraakt. De politie heeft deze auto nog steeds niet teruggevonden.

Auto

Vragen

De Nederlandse politie heeft nu de volgende vragen:

  • Wie weet er meer over de moord op 29 oktober 2017 in Winterswijk?
  • Wie heeft er informatie over de toedracht en de achtergrond van de moord?
  • Wie weet waar de auto van de dader is gebleven?

(Anoniem) contact met de politie

Er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot oplossing van dit onderzoek. Er zijn verschillende manieren om met de politie in contact te komen.

  • U kunt de politie altijd bellen met tips via 0900-8844 of vanuit het buitenland +31 34 357 8844
  • U kunt uw tip ook digitaal achterlaten via het onderstaande tipformulier
  • Het kan zijn dat u liever anoniem blijft. Dan kunt u contact leggen met het Team Nationale Inlichtingen van de politie. Dit is een team dat extra discreet omgaat met tips en gewend is om contact te hebben met tipgevers in moordzaken. Als een van de weinige afdelingen binnen de politie, mag het TCI de identiteit van haar bronnen afschermen. Voor uw veiligheid, zijn uw personalia enkel bekend binnen het TCI. Uw personalia worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie. Het telefoonnummer is dan 0031-79-3458999


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free