Achterhoeks Kunstcafé: Schrijvers aan het woord

In samenwerking met Boekhandel Messink & Prinsen en Bibliotheek Achterhoekse Poort presenteert het Achterhoeks Kunstcafé op dinsdagavond 28 maart 2017 de Avond van de Boekenweek.

Deze avond bestaat uit twee delen en begint met 'De Gelderlander'-columnisten en dichters van HiPP Bert Scheuter en Hans Mellendijk. Zij interviewen de jonge schrijver Jonah Falke.

Jonah vertelt over het boek 'Bontebrug' dat uitgeverij Lebowski onlangs uitgebracht heeft. Het boek is zijn schitterende debuut over de clash tussen de provincie en de grote stad. Onlangs werd het boek genomineerd als 'Beste Boek Achterhoeks en Liemers 2016'. Jonah (1991) werd geboren in Ulft en studeerde fine art painting aan ArteZ, Enschede. Hij exposeerde in binnen- en buitenland en maakte als frontman van de band Villa Zeno de plaat Self Made Woman. Hij woont en werkt in Amsterdam, atelier is gelokaliseerd in Bontebrug.Na een korte pauze is het de beurt aan Gerda Geven en Marjon Hoeks. Zij publiceerden met 'Een nieuwe start' in 2015 het eerste deel van de Anja Koenders-trilogie. Een jaar later volgde deel twee, 'De belofte'. Hun verhalen spelen zich af in de 'moderne' tijd, vanaf het midden van de 90-er jaren, in en rond Aalten. Hiermee hopen zij een nieuwe generatie streekroman-lezers en -lezeressen aan te spreken en te enthousiasmeren voor dit genre. Door de vele enthousiaste reacties weten zij dat de streekroman nog altijd veel wordt gelezen. Kom luisteren en meepraten over hoe het (uw?) alledaagse leven een streekroman kan worden.

Na afloop is er gelegenheid voor een gesprek met de schrijvers in de ongedwongen sfeer van Café Schiller. Misschien komt u na deze avond met een door de schrijvers gesigneerd boek thuis!Achterhoeks Kunstcafé: Schrijvers aan het woord

De avond vindt plaats in de bovenzaal van Café Schiller, Prinsenstraat 4 te Aalten, inloop 19.30 uur, aanvang 20 uur, entree € 3,50 en voor bibliotheekpashouders & Achterhoeks Kunstcafé-donateurs op vertoon van pasje € 2.www.achterhoekskunstcafe.nl


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free