Unieke Achterhoekers op Werk3daagse

Auteur: Gemeente Aalten
Unieke Achterhoekers op Werk3daagse

In de Achterhoek staat het realiseren van banen voor mensen met bijvoorbeeld een handicap of een andere beperking hoog op de agenda. Deze Unieke Achterhoekers willen graag aan het werk, maar wat betekent dat voor een bedrijf? Wat heeft een Unieke Achterhoeker eigenlijk nodig? Om daar achter te komen, is er tijdens de Werk3daagse van het UWV op dinsdag 3 november de workshop Harrie©. Achterhoekse ondernemers kunnen hier gratis aan deelnemen.

Harrie©

Harrie© is de personificatie van de ideale collega. Harrie staat voor: Hulpvaardig, Alert, Realistisch,Rustig, Instruerend en Eerlijk. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer een werknemer met een arbeidsbeperking goed wordt ondersteund door een naaste collega, de kans voor succesvol participeren op de werkvloer aanzienlijk wordt verhoogd. Om deze reden hebben CNV Jongeren en Vilans Harrie© in het leven geroepen. Tijdens een speciale workshop van CNV Jongeren maken deelnemers kennis met Harrie en de Harrie-eigenschappen.

Campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’

De workshop is onderdeel van de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’. Via deze campagne spannen de acht Achterhoekse gemeenten, werkgeversorganisaties, vakbonden en het UWV zich in om arbeidsplaatsen te realiseren voor mensen die zelf moeilijk aan werk komen. Bijvoorbeeld omdat zij een handicap hebben of omdat zij om een andere reden moeit hebben op de arbeidsmarkt. Met de campagne ‘Unieke Achterhoekers aan het werk’ geeft de Achterhoek tevens gehoor aan de zogenaamde ‘banenafspraak’. Dit is de afspraak om voor eind volgend jaar 270 nieuwe banen gerealiseerd te hebben in het Achterhoekse bedrijfsleven en bij de overheid.

Sociaal ondernemerschap

De campagne en de Harrie©-workshop richten zich op ondernemers die open staan voor Unieke Achterhoekers en voor sociaal ondernemerschap. Bij de zoektocht naar de ideale Unieke Achterhoeker kan een ondernemer rekenen op ondersteuning vanuit het Werkgeversservicepunt Achterhoek. Ook zijn er diverse mogelijkheden om een Unieke Achterhoeker goed aan het werk te laten gaan; van coaching op de werkplek tot bijvoorbeeld een proefperiode en loonkostensubsidie.

Info en aanmelden

Aanmelden voor de Harrie©-workshop kan door een e-mail te sturen naar werk3d.achterhoek@uwv.nl. De workshop begint dinsdag 3 november om 15.45 uur en duurt tot 16.45 uur. Locatie: Ondernemerscentrum Doetinchem, Koopmanslaan 3 in Doetinchem.

Vooraf en na afloop van de workshop is het mogelijk om op de informatiemarkt van de Werk3daagse kennis te maken met de Unieke Achterhoekers-campagne. Meer info over de campagne en Unieke Achterhoekers is ook te vinden op www.uniekeachterhoekers.nl.


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free