Uitnodiging open club-sessie 'Scholder an Scholder'

Auteur: Gemeente Aalten
Uitnodiging open club-sessie 'Scholder an Scholder'

Vraagt u zich af hoe uw club (meer) kan inspelen op de behoefte van haar (potentiële) leden? Op welke manier uw club bestaande leden langer kan behouden, betrokkenen meer weet te binden en buurtbewoners weet aan te trekken? Of op welke manier uw club kan samenwerken met andere verenigingen of maatschappelijke organisaties? Kom dan naar de Open club-sessie op 16 november in Doetinchem of 30 november in Rietmolen waar u met andere clubs in gesprek gaat over de mogelijkheden, kracht en ambitie om als club meer open te worden.

Open club-sessie

Wij verwelkomen u graag op één van de ‘Open club-sessies op maandag 16 november in Doetinchem of maandag 30 november in Rietmolen. De exacte tijd en locatie worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Er wordt in ieder geval gestart om 18.00 uur met een broodje en soepje, waarna de avondvoorzitter start met het inhoudelijk programma. Tot slot is er een netwerkborrel, het programma eindigt uiterlijk om 22.30 uur.

Aanmeldlink: meld u hier aan!

Voor wie?

Deze Open club-sessie is bedoeld voor sportclubs die niet stil willen zitten. Een club, die zich ondernemend opstelt, samenwerkt met andere partijen en vraag- en buurtgericht denkt. Kortom: een club die zich wil ‘open’ stellen voor haar leden, buurtbewoners en de verdere omgeving.

De open club-gedachte wordt gepositioneerd als een beweging, een filosofie. Hierbij is het geen kwestie van óf ‘open’ óf ‘gesloten’. De gedachtegang kan worden gezien als continuüm, een ladder. Elke club (groot/klein, binnen-/buitensport, team/individueel) kan voor zichzelf een stap zetten om meer ‘open’ te worden.

Waarom?

Laat je inspireren door onderstaande filmpjes om te zien hoe andere verenigingen de "Open Club-filosofie" hebben omarmd en hier aansprekende resultaten mee hebben geboekt.

Open club-gedachte

Een open club is een club waarbij eigen leden, andere regelmatige bezoekers van de club en de buurtbewoners uitgedaagd worden om te sporten en uitgenodigd worden om betrokken te raken en te blijven. De club gaat, in samenwerking met externe partijen, gericht aan de slag om activiteiten aan te bieden, die haar hoofdactiviteit versterken.

  • De vereniging/club als open club zorgt voor meer betrokkenheid van en een betere relatie met de eigen leden, nauwbetrokkenen, buurt, gemeente en andere stakeholders. Dit leidt tot ledenbinding (behoud/groei), meer reuring op de club en continuïteit van het bestaansrecht.
  • Gemeenten kunnen de kracht van sport en clubs gebruiken voor een gezondere samenleving en het verhogen van de leefbaarheid binnen de gemeente. Sport wordt gezien als partner in de lokale keten.
  • Voor de buurt betekent een open club een ontmoetingsplek voor iedereen, waar persoonlijke ontwikkeling en betrokkenheid gecreëerd wordt.

Voorbeelden

De open club-gedachte positioneren we als een beweging, een filosofie. Deze filosofie is gebaseerd op de vele lokale initiatieven, waar bonden en gemeenten verschillende benamingen voor gebruiken. Denk aan open club van de Atletiekunie, ‘sportplusverenigingen’ in Rotterdam, ‘vitaal, maatschappelijke actieve verenigingen’ in Arnhem, ‘sportdorpen’ in plattelandsgebieden, ‘buurthuis van de toekomst’ in Den Haag, Fitness 2.0 door Fit!vak, ‘MVV’ door MVV Nederland en Meer dan Voetbal/KNVB. Bij de open club gedachte is het geen kwestie van óf ‘open’ óf ‘gesloten’. De gedachtegang kan worden gezien als continuüm, een ladder. Voor de ideale open club bestaat geen formule. En dat is maar goed ook, want elke buurt maar ook de daar aanwezige sportclubs hebben hun specifieke behoeften. Elke club (groot/klein, binnen-/buitensport, team/individueel) kan voor zichzelf een stap (trede) zetten om meer open te worden.


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free