GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Een grote groep bewoners heeft de jarenlange strijd tegen de komst van een UMTS-mast aan de Bataafseweg in Winterswijk gewonnen. T-Mobile heeft zich op het allerlaatste moment teruggetrokken en de gemeente gevraagd de vergunning te vernietigen.
De bewoners bonden enkele jaren geleden de strijd aan met de gemeente Winterswijk. Deze had T-Mobile een vergunning verleend dicht bij de bebouwde kom een UMTS-mast te bouwen. De bewoners vreesden dat de straling de gezondheid negatief zou beïnvloeden. Ook uit het oogpunt van welstand werd de komst van de mast ongewenst geacht.
In eerste instantie werd een zaak bij de rechtbank in Zutpphen tegen het afgeven van de vergunning verloren. De groep die zich bleef verzetten, schakelden zelfs de Universiteit Twente in om de aan te tonen dat de mast er niet mocht komen.
Dinsdag 14 mei zou het hoger beroep, dat was aangespannen bij de Raad van State in Den Haag, dienen. Deze behandeling is niet meer nodig aangezien T-Mobile zich heeft teruggetrokken. De argumenten van T-Mobile daarvoor zijn opmerkelijk. Door modernisering en het gebruik van andere frequenties sinds 2012 zou de mast niet meer nodig zijn. Waarom het bedrijf dan nog tot en met 10 mei heeft gevochten voor de komst van de mast is niet bekend.