Bewoners verslaan T-Mobile

logo tmobile

Een grote groep bewoners heeft de jarenlange strijd tegen de komst van een UMTS-mast aan de Bataafseweg in Winterswijk gewonnen. T-Mobile heeft zich op het allerlaatste moment teruggetrokken en de gemeente gevraagd de vergunning te vernietigen.

De bewoners bonden enkele jaren geleden de strijd aan met de gemeente Winterswijk. Deze had T-Mobile een vergunning verleend dicht bij de bebouwde kom een UMTS-mast te bouwen. De bewoners vreesden dat de straling de gezondheid negatief zou beïnvloeden. Ook uit het oogpunt van welstand werd de komst van de mast ongewenst geacht.

In eerste instantie werd een zaak bij de rechtbank in Zutpphen tegen het afgeven van de vergunning verloren. De groep die zich bleef verzetten, schakelden zelfs de Universiteit Twente in om de aan te tonen dat de mast er niet mocht komen.

Dinsdag 14 mei zou het hoger beroep, dat was aangespannen bij de Raad van State in Den Haag, dienen. Deze behandeling is niet meer nodig aangezien T-Mobile zich heeft teruggetrokken. De argumenten van T-Mobile daarvoor zijn opmerkelijk. Door modernisering en het gebruik van andere frequenties sinds 2012 zou de mast niet meer nodig zijn. Waarom het bedrijf dan nog tot en met 10 mei heeft gevochten voor de komst van de mast is niet bekend.


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free