GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
In 1928 werd in Aalten de eerste Nederlandse landbouwhuishoudschool met 'christelijk' voor de naam geopend. Deze eerste christelijke landbouwhuishoudschool werd geopend aan de Haartsestraat, op de plaats waar nu de Hema staat. Er werd begonnen met twee leerjaren. De school heeft zich snel en goed ontwikkeld. Vooral na de Tweede Wereldoorlog is door de school veel gedaan aan het geven van cursussen aan plattelands- en andere vrouwen. Ook het dagonderwijs heeft zich steeds verder uitgebreid. De laatste jaren werden middelbare beroepsopleidingen toegevoegd. In 1956 verrees de nieuwbouw aan de Oranjelaan. De school bleek in de beginjaren '60 alweer te klein en er moest worden uitgeweken naar de Oosterkerk.
Klik Hier voor de foto's van de activiteiten leerlingen.
Klik Hier voor de foto's van fotoalbum Lize Ardesch.
Het Lager Beroepsonderwijs (LBO) aan de Oranjelaan bestond toen uit vier onderdelen: -het IHNO (Individueel Huishoud- en Nijverheidsonderwijs) -het LHNO (Lager Huishoud- en Nijverheidsonderwijs) -het LEAO (Lager Economisch en Administratief Onderwijs) -de profielklassen De Oranjeschool had 20 jaar geleden het vak informatica al op het lesrooster staan, waarmee de computer zijn intrede deed in het leerproces. Op 5 mei 1988 vond de viering plaats van het 60-jarig bestaan van de Chr. landbouwhuishoudschool Oranjeschool Aalten. Op 15 februari 1989 werd de nieuwe Christelijke scholengemeenschap Langenhave gepresenteerd: er werd een fusie aangegaan tussen de Oranjeschool en de Christelijke Lagere Landbouwschool. Later vond er nog een grotere fusie plaats. Langenhave ging over in Schaersvoorde met vestigingen in Aalten, Dinxperlo en Winterswijk. In 2005 verrees een nieuw schoolgebouw aan de Landbouwstraat; locatie 'Schaersvoorde Stationsplein'. De oude school aan de Oranjelaan werd verbouwd en hier werden woningen gerealiseerd.
Bron: Van griffel tot computer uit het boek: Aalten, zoals het was, zoals het is, door Leo van der Linde (1992).