Video overzichtKerstlichtroute Protestantse Gemeente Aalten 2014

De Kerstlichtroute werd georganiseerd door de leden van de Protestantse Gemeente Aalten. De start was op 24 dec. tussen 18 en 20 uur op de Markt, waar al een kerststal was gemaakt. Daar was Jozef, Maria en het kindeke Jezus. Ook wat schapen en een kalf. De lopers wandelden via de Markt naar de Stegemanshof waar het gospelkoor De Joysinger...s optraden. Vandaar uit ging het via het kerkpad achter de Prinsenstraat langs de Oosterkerk. In het pad kon men de engel tegen komen. Op de hoek Damstraat/Slicher van Bathstraat stond Jozef te timmeren en vertelde dat zijn vrouw Maria zomaar zwanger was geraakt. Daarna ging het via de Julianstraat naar het Smees waar Romeinse soldaten de lopers van een stempeltje moesten voorzien want even verderop stond een Nederlandse politieman/soldaat die dit controleerde voordat men onder de slagboom verder kon. Bij De Hare kon men nog een spelltje electro beoefenen. Vooroordelen kon men raden. Vervolgens stond in de Eligiusstraat nog een engel waar ook de witte vlag (vrede) kon worden geheen. De 3 wijzen stonden op het terrein van de voormalige technische school. De tocht ging verder via de tuin van Beth San waar o.a. midwinterhoornblazers en de kerstman stonden (modern kerstfeest!). Het eindpunt was bij de Zuiderkerk. Daar vertelde de jonge Jezus ook nog het een en ander. Van glühwein en warme chocolademelk kon men van de frisse avondwandeling van 3 km weer lekker warm worden. Tekst: Jan Oberink Film: Jan Oberink.

Meer lezen...

Onthulling mascotte Europese Kampioenschappen Atletiek bij AVA'70 in Aalten

Aalten - Op zaterdag 13 december vond een landelijke primeur plaats; de onthulling van de mascotte voor de Europese Kampioenschappen Atletiek in Amsterdam. Deze onthulling vond plaats op het terrein van Atletiekvereniging AVA'70 in Aalten. Van 6 tot 10 juli 2016 vindt in Amsterdam dit Europees Kampioenschap plaats. Het is de eerste keer d...at dit evenement in Nederland plaatsvindt en achter de schermen wordt al druk gewerkt aan de voorbereiding van het evenement. AVA'70 heeft zich bij de Atletiekunie aangemeld om de EK te promoten en onder de aandacht te brengen bij de leden, maar zeker ook bij de bezoekers van de vereniging. AVA'70 wil hiermee het evenement extra onder de aandacht brengen en hoopt op een sneeuwbaleffect, zodat het EK Atletiek een echt sportfeest wordt. AVA'70 promoot en steunt het gebeuren in het jaar 2016. Dit initiatief werd door de Atletiekunie enthousiast begroet. Omdat AVA'70 de eerste atletiekvereniging was betreffende deze promotie en steun stond hier een beloning tegenover. AVA'70 kreeg zaterdag de primeur-presentatie van de mascotte van de Europese Kampioenschappen. ADAM (betekenis: stad Amsterdam) kwam naar Aalten toe om een groot promotiespandoek en een reclamebord te onthullen. ADAM onthulde samen met AVA'70 junior Kylian Klein Hesselink het reclamebord. Kylian fungeert de komende tijd als ambassadeur van het EK Atletiek. AVA'70 is de eerste vereniging in Nederland waar ADAM zijn opwachting maakte. In Aalten werd zaterdag het startsein gegeven voor de promotie van het EK Atletiek. Een echte primeur dus, waar AVA'70 erg trots op is: 'ADAM meets AVA!' AVA'70 is een bloeiende Atletiekvereniging en telt ruim 560 leden. De vereniging telt ruim tweehonderd jeugdleden, waaronder talentvolle leden. Wellicht zitten er leden bij die mee kunnen doen aan de Europese Kampioenschappen Atletiek in 2016. Na het lopen van een rondje op de atletiekbaan door ADAM met de jeugdleden werd een groepsfoto gemaakt. Hierna nam mascotte ADAM uitgebreid te tijd om met de jeugdleden afzonderlijk op de foto te gaan. Kortom volop gelegenheid voor sport en AVA'70 promotie.

Meer lezen...

Aantal raadsleden missen politieke ervaring van nieuwe wethouder Henk Wiltink

Aalten - Een meerderheid van de raadsleden ging dinsdag 25 november accoord met de benoeming van Henk Wiltink tot nieuwe wethouder (ChristenUnie) in de gemeente Aalten. Henk Wiltink volgt Arnold Rots op. Deze nam een tijd geleden afscheid als wethouder, omdat hij de functie van wethouder had onderschat en zichzelf had overschat. De nieuw...e wethouder werd echter niet unaniem gekozen. Henk Meerdink (HMV) had een gesprek gehad met de heer Wiltink. Dit was prima verlopen. Meerdink mist echter de politieke ervaring van Wiltink en dit was reden voor HMV om tegen de benoeming van Wiltink te stemmen. Ook Martin Veldhuizen (VVD) en Wlly Oort (PvdA) missen de ervaring van de nieuwe wethouder. Willy Oort; "wethouder Rots is gestruikeld dat hij geen of weinig politieke ervaring heeft. Daar moeten we niet weer op uit zijn". Veldhuizen en Oort besloten om blanco te stemmen. Joop Wikkerink (Progressieve Partij) stemde wel voor. Wikkerink maakte wel de opmerking dat het CDA als grootste partij niet de verantwoordelijkheid neemt om belangrijke portefeuilles zoals de Participatiewet, WMO en de Jeugdzorg in te vullen. Uit de stemming bleek dat er uit een andere partij nog een raadslid tegen de kandidatuur van Henk Wiltink was. Omdat het om een geheime stemming ging, is niet bekend wie die tegenstemmer is. Hierna werd gesproken over de verplichting van de wethouder om in de gemeente Aalten te gaan wonen. De nieuwe wethouder mag in Zelhem blijven wonen. Dit heeft te maken met zijn gezinssituatie. Net als wethouder Ted Kok krijgt Henk Wiltink telkens een jaar ontheffing van het vereiste van ingezetenschap. Dat wil zeggen dat elk jaar dit onderwerp in de raad ter sprake komt.

Meer lezen...
Advertenties
Heijerman optiek Aalten
Gemeente Aalten
VVD Aalten
CDA
Advertenties
Bredevoort Schittert
Bleeker houtbouw
Hatebo