Sealing Valley in Aalten genomineerd voor Gelderse prijs

Sealing Valley in Aalten genomineerd voor Gelderse prijs
AALTEN – Kenniscentrum campus Sealing Valley is door de gemeente Aalten voorgedragen voor de Gelderse Prijs Ruimtelijke Kwaliteit (GPRK). Veertig projecten werden aangemeld, twintig bleven er over na een selectie door een onafhankelijke commissie. Sealing Valley hoort bij de genomineerde projecten die in aanmerking komen voor deze prijs, die om het jaar door de provincie Gelderland wordt uitgeschreven, dit jaar voor de achtste keer. Dit jaar is het centrale thema ‘Brede blik op ruimte’. “Aalten wordt op de kaart gezet, daar gaat het om”, aldus een trotse Hans Beele, de man achter Sealing Valley.

Kenniscentrum campus Sealing Valley is een enorm complex, met twee productiehallen waarin de nieuwste ontwikkelingen worden geproduceerd, een ontvangstruimte, presentatieruimte, collegezalen, kantoren. Twee gebouwen zijn bestemd voor R&D (research en development), laboratoria, onderzoek. Het complex is gerealiseerd om de kennis van Hans Beele over te dragen aan een nieuwe generatie. “Wij ontwikkelen en produceren afdichtingen tegen vuur, water en corrosie die bestand zijn tegen de meest extreme omstandigheden zoals de impact van explosies, oliebranden, tsunami’s. Overal waar het er toe doet worden onze producten gebruikt, op schepen, in tunnels, op booreilanden, in de ruimtevaart en in kerncentrales. Onze missie is: de wereld veiliger maken. In ruim 45 jaar hebben we veel kennis opgedaan en talloze kwalitatief hoogstaande producten ontwikkeld. Hier in Aalten, bij campus Sealing Valley, gaan we deze kennis overdragen aan de nieuwe generatie, aan jonge technici die onze missie willen voortzetten”, aldus Hans Beele.

Dat kenniscentrum campus Sealing Valley is voorgedragen door de gemeente Aalten en is geselecteerd door een commissie van interne en externe deskundigen van de provincie Gelderland vervult Hans Beele met trots. Hij zegt: “Hierbij wil ik benadrukken dat het geen one-man-show is, we hebben kenniscentrum Sealing Valley gerealiseerd met – zo mogelijk – Achterhoekse ofwel regionale bedrijven. Het was teamwork. Ieder bedrijf heeft zijn inbreng gehad in zijn eigen vakgebied, allemaal hebben ze hun uiterste best gedaan om dit project te realiseren. We zetten Aalten, de Achterhoek samen op de kaart!” Beele vervolgt: “Het doet me goed dat wij deze nominatie met z’n allen hebben gekregen! Mochten we deze mooie prijs winnen dan gaat het geldbedrag (€ 10 000,- euro) terug naar de gemeenschap, naar de gemeente Aalten. Er is vast wel iets moois te bedenken waar de Aaltense bevolking iets aan heeft!”

Er zijn twee prijzen beschikbaar, naast de juryprijs reikt de provincie Gelderland een publieksprijs uit waarbij, net als bij de vakjuryprijs, een bedrag van € 10 000,- euro mee is gemoeid. Via het platform Sprekend Gelderland kan vanaf begin september een stem worden uitgebracht voor het project naar keuze. Nu de nominaties bekend zijn gaat de deskundige vakjury, onder leiding van oud commissaris van de Koningin van Gelderland Jan Terlouw, zich beraden over de juryprijs. Tijdens de manifestatie ‘Ruimtelijke Kwaliteit’, die gehouden wordt in november of december, worden de winnende projecten bekend gemaakt en reikt gedeputeerde Peter Kerris de twee prijzen uit.

« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free