Bibliotheken zijn weer open

Bibliotheken zijn weer open
LICHTENVOORDE– Vanaf maandag 18 mei is het weer mogelijk om zelf boeken uit te zoeken in de Bibliotheek. Natuurlijk wel met inachtneming van alle voorzorgsmaatregelen, die uit het landelijke protocol vloeien. De openingstijden worden tijdelijk iets anders dan normaal: De vestigingen in de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk gaan open van maandag tot en met vrijdag van 13.30-17.30 uur. De AfhaalBieb blijft ook bestaan.

Tijdens die middagopenstellingen kunnen er boeken ingeleverd en nieuwe boeken gehaald worden. Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld de krant of een tijdschrift ter plekke te lezen, een kopje koffie te drinken aan de leestafels of een kopietje te maken. Maar zelf boeken uitzoeken is dus wel mogelijk, daarbij rekening houdend met een maximaal aantal bezoekers dat per vestiging tegelijkertijd toegelaten mag worden. Het kan dus zijn dat er buiten even op de beurt gewacht moet worden, voordat men naar binnen mag. Boeken uitzoeken gebeurt met een mandje, zodat het aantal bezoekers dat zich binnen bevindt direct duidelijk is. De boeken die ingeleverd worden blijven enkele dagen staan in een speciale kast, voordat ze weer geleend kunnen worden.

De zeer gewaardeerde AfhaalBieb, die vanaf begin april vele honderden leden blij heeft gemaakt, blijft bestaan! Iedereen die het niet prettig vindt om de Bibliotheek te bezoeken als er ook andere leden aanwezig zijn en/of tot een risicogroep behoort, kan gewoon weer een formulier invullen om onze verrassingstasjes op te (laten) halen. Dat ophalen zal dan in de ochtenduren gepland worden, waardoor er geen kans bestaat dat men andere leesliefhebbers tegen het lijf gaat lopen.

Het was enkele weken mogelijk om op donderdag van 10.00-13.00 uur boeken in te leveren, deze mogelijkheid gaat vervallen vanaf 18 mei. Vanaf die datum kan er elke middag ingeleverd worden.

« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free