Winterswijker opgepakt voor drie overvallen

WINTERSWIJK- Een 20-jarige man uit Winterswijk is dinsdagochtend aangehouden voor betrokkenheid bij drie woningovervallen een ramkraak. Ook een 23-jarige man uit Harderwijk werd dinsdag opgepakt, waardoor er nu in totaal drie mannen vastzitten in verband met het onderzoek.

Het trio wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij een overval op een woning in Vierhouten. “Ze sloten de bewoners op, doorzochten de woning en gingen er met hun auto vandoor”, zo laat de politie weten over het incident op 13 maart 2019. Op 22 januari 2020 werd een echtpaar in hun woning in Hierden overvallen, ook hier gingen de daders er met de auto vandaar. Op 8 februari 2020 werd de auto van bewoners van een woning in Ermelo gestolen. Die auto werd volgens de politie later gebruikt bij een ramkraak op een juwelier in Harderwijk.

Voor het onderzoek werd onder meer via BureauGLD en Opsporing Verzocht de hulp van het publiek ingeroepen. “Het team heeft bruikbare informatie binnen gekregen en wil daar alle tipgevers voor bedanken”, aldus de politie. “Met de aanhouding is het onderzoek nog niet afgerond. De drie verdachten zitten vast en het onderzoek gaat verder.”

Door mediapartner: Regio8

« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free