Avond over ondermijning in Vragender

VRAGENDER- Dat criminelen het platteland als werkterrein gebruiken is een feit. Met het recente aantreffen van een drugslab in Vragender hebben ze daar in Oost Gelre ook een concreet voorbeeld van. De gemeente Oost Gelre wil voorkomen dat inwoners slachtoffer worden, maar ook dat ze signalen van deze vorm van criminaliteit herkennen. Daarom houden ze op woensdag 19 februari in Vragender een informatieavond.

Is het te raar om waar te zijn? Dan is dat meestal ook zo. Bijvoorbeeld een ondernemer zonder klanten, een autobedrijf dat overdag nooit open is of een boerenschuur waarvan de ramen zijn afgeplakt. Criminelen gebruiken de anonimiteit van bedrijven of inwoners in het buitengebied als dekmantel voor illegale praktijken.

Daar gaat het deze avond over, die samen met de politie, het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland en het centrum voor criminaliteitspreventie (CCV) georganiseerd wordt. W

De politie heeft op 28 januari bij een boerderij in het buitengebied van Vragender een drugslab aangetroffen. De ontdekking kwam mede voort uit tips die de politie kreeg. Tijdens de informatieavond zal de politie hier een korte toelichting over geven.

Bewoners van het buitengebied zijn 19 februari vanaf 19.30 uur welkom bij café Overkamp aan de Winterswijkseweg 11 in Vragender. Na afloop is er uitgebreid tijd om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free