SKB legt uit over Multiple Sclerose

WINTERSIJK - Op dinsdag 22 oktober a.s. organiseert het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk een informatieavond over Multiple Sclerose (MS) onder de naam ‘SKB legt uit’. De avond vindt plaats in het personeelsrestaurant van het SKB, van 19.30 tot 21.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de entree is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk donderdag 18 oktober aanmelden via het aanmeldformulier op www.skbwinterswijk.nl/agenda. Telefonisch aanmelden kan via 0543 54 44 15 (vrijwilligers Gastenservice).



MS is nog niet te genezen, maar wel zijn er steeds meer behandelingen mogelijk om de ziekteactiviteit zoveel mogelijk te onderdrukken én de klachten die bij MS kunnen ontstaan te behandelen. De ontwikkelingen voor de behandelmogelijkheden van MS gaan razend snel. Neuroloog I.M.P. Arts vertelt u hier alles over tijdens de informatieavond. Daarna gaat verpleegkundig specialist Renata Gierkink in op het onderwerk MS en werk. Veruit de meeste mensen die de diagnose MS krijgen zijn jong en hebben een baan. Wat betekent dit? Moet ik mijn werkgever op de hoogte brengen? Wat kan ik merken tijdens mijn werk? Met welke instanties krijg ik te maken? Bij wie kan ik terecht voor informatie en advies? Allemaal vragen waar Renata antwoord op geeft tijdens deze informatieavond. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen en kunnen aanwezigen na afloop met elkaar in gesprek gaan.



Er staat koffie en thee klaar. Tijdens de pauze wordt gezorgd voor een hapje en drankje. De avond en het parkeren zijn gratis.



Multiple Sclerose en speciale polikliniek



Multiple Sclerose (MS) is een ongeneeslijke ziekte. Mensen die de diagnose MS krijgen zijn vaak jong, tussen de 20 en 40 jaar en hebben een scala aan klachten. Van krachtsverlies en oogproblemen tot geheugenproblemen en vermoeidheid. Het SKB heeft een MS-poli, speciaal voor mensen met Multiple Sclerose. Hier werken de neurologen en twee verpleegkundig specialisten nauw samen bij de behandeling van MS-patiënten en het begeleiden van hun en hun familieleden.



 


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free