Een baan in Duitsland: waar moet je rekening mee houden

DINXPERLO - In Nederland wonen en in Duitsland werken? Voor steeds meer mensen is dat de normaalste zaak van de wereld: zij vertrekken in de ochtend naar hun Duitse werkgever en keren ’s avonds weer terug naar hun Nederlandse woonplaats. Voor hen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van regelingen omtrent grensoverschrijdende belastingen, zorgverzekeringen en pensioenen. Het GrensInfoPunt van de EUREGIO staat hen bij met advies.

Wanneer werkgevers en werknemers de stap over de grens gewaagd hebben, ontstaan er vaak veel vragen. ‘Ik heb vorig jaar in Nederland en in Duitsland gewerkt, hoe moet ik mijn belastingaangifte nu doen?’ Ook pensioenen zorgen voor een hoop vragen: veel Nederlanders hebben in het verleden in Duitsland gewerkt en ontvangen nu een Duits pensioen, of ze willen weten wat zij aan pensioen uit Duitsland kunnen verwachten. Sommige gepensioneerden die met een Nederlands pensioen in Duitsland wonen, werden begin dit jaar geconfronteerd met hogere belastingen op hun Nederlandse pensioenen. En ook een emigratie naar Duitsland brengt een aantal vragen met zich mee. Wat nu?

Tijdens een spreekuur op 7 november 2019 beantwoordt het GrensInfoPunt van de EUREGIO deze en nog veel meer vragen. Niet alleen voormalige en huidige grenspendelaars, maar ook werkgevers kunnen er terecht met al hun vragen over wonen en werken in het buurland. Ook mensen die zijn geïnteresseerd in een baan in Duitsland of naar Duitsland willen emigreren, kunnen hier hun vragen stellen. Tevens zijn er vertegenwoordigers van de Duitse Finanzverwaltung aanwezig.

Het spreekuur duurt van 18.00 uur tot 19.00 uur en vindt plaats in het Kulturhus Dinxperlo, Maurits Prinsstraat 6 in Dinxperlo. De informatie is gratis en onafhankelijk; een afspraak maken is niet nodig.

Het is ook mogelijk om een individuele afspraak te maken. Neem hiervoor contact op met het GrensInfoPunt via 053 / 460 51 51 of grensinfopunt@euregio.eu. Op de website www.grensinfopunt.eu is veel algemene informatie en de antwoorden op veelgestelde vragen te vinden.


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free