Aanpassing campingbeleid was lastig besluit

Aanpassing campingbeleid was lastig besluit

Achterhoek - De organisatie van de Zwarte Cross noemt het besluit om minderjarigen te weren van de camping en het rennerskwartier lastig. Ondanks het vrije karakter van het festival zag de Feestfabriek zich door de huidige tijdsgeest gedwongen tot de beslissing.

"We zijn ons ervan bewust dat we een groep uitsluiten wat we bij voorkeur nooit zouden doen", laat projectleider Marcus ten Zijthoff van De Feestfabriek weten. "Het heeft echt te maken met de tijd waarin we leven." Het overlijden van een campingbezoeker op de afgelopen editie is volgens Ten Zijthoff geen hoofdoorzaak geweest om de leeftijdsverhoging in te voeren. Toch heeft het wel druk op de beslissing gezet. "In dit geval was deze jongen niet minderjarig, dus eigenlijk staat het los van de discussie", vindt de projectleider. "Maar het sterkt ons natuurlijk wel in ons besluit, omdat we nadenken over: wat zou de impact geweest zijn voor het feest of onze organisatie, met betrekking tot onze aansprakelijkheid, op het moment dat het een minderjarige zou zijn geweest?”

De reacties op het besluit zijn wisselend, van mensen die de logica begrijpen, tot aan kritiek dat ouders hun kinderen niet meer kunnen ontvangen op het Rennerskwartier. De organisatie houdt zich echter heel zwart-wit vast aan de nieuwe regel vast dat minderjarigen niet de overnachtingsplekken mogen betreden. "Ook niet onder begeleiding van een ouder", benadrukt Ten Zijthoff. "Dat beleid zou ook niet uitvoerbaar zijn op het moment dat we die ruimte wel zouden geven."

Alleen voor de brommerklasse mogen zestien- en zeventienjarigen zich inschrijven. De organisatie probeert daarmee de jeugd te enthousiasmeren voor de crosswereld. "Ook dat was een moeilijke overweging, want daar maak je het toch iets grijzer mee", stelt de projectleider. "Maar dat vinden we passen bij het dna van het festival. Het crossen zit hier letterlijk tot aan directieleden in het bloed en dat willen we ook uitdragen op het evenement."

Door Regio8
 


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free