Goede zomer voor toerisme in Achterhoek

Goede zomer voor toerisme in Achterhoek

Achterhoek - Vakantiegangers weten volgens campingeigenaren en de Stichting Achterhoek Toerisme ook deze zomer de Achterhoek goed te vinden. Hoewel exacte cijfers ontbreken, wordt er mede door de goede weersomstandigheden wederom een stijging van het aantal toeristen in de regio verwacht.



 



“Wanneer het in lijn is met de verwachting en in lijn is met de trend van de afgelopen jaren, zal dat zeker ook nu het geval zijn”, vertelt directeur Manuel Hezeman van de stichting Achterhoek Toerisme. Hij wijst daarbij op cijfers van het CBS die aangeven dat er een groei is in de bestedingen van toeristen.



 



Campingeigenaren zien een stijging van meer dan vijftien procent in het aantal bezoekers. “Ik denk dat ook de investering die deze regio doet een positieve wending geeft”, vertelt eigenaar Harold Bannink van camping De Wrange bij Doetinchem. “En ook de ondernemers en in de stad Doetinchem met restaurants en dergelijke, dat is positief voor het aantal gasten.”

 



Toeristen zelf zijn enthousiast over de Achterhoek als vakantiegebied. “De reden is dat wij hier prachtige fietstochten kunnen maken”, vertelt Bep van Daalen, een van de gasten op camping De Wrange. Stichting Achterhoek Toerisme verwacht dat de stijging in het aantal bezoekers ook na dit jaar doorzet. De organisatie zet in op verruiming van het vakantieseizoen in de Achterhoek: “Denk daarbij aan oktober, november en december”, vertelt Hezeman. “Om daar thema’s en concepten in de markt te zetten om mensen te verleiden om ook in die periode naar de regio te komen.”



 



Door Regio8

 


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free