GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
AALTEN – Vanaf het begin van dit jaar is Umit Sahin de uitbater van pizzeria restaurant Efes, voorheen De Roskam. Sahin heeft het pand ingrijpend verbouwd en voor een moderne transparante uitstraling gezorgd. Umit Sahin legt uit: “We beginnen met een schone lei in onze pizzeria. Iedereen is van harte welkom voor een pizza, döner of shoarma. Ook serveren we heerlijke voor- en nagerechten en koffie, thee, wijn, fris of het lekkere Turkse biertje Efes. We zijn al volop open en hebben een tijdje proefgedraaid. De officiële openingsactie voor onze gasten is op dinsdag 10 juli. Maandag 9 juli presenteren we ons gerenoveerde restaurant aan genodigden.”
Op een zomerse middag is de voorpui van pizzeria restaurant Efes geheel aan de kant geschoven, het terras en het restaurant zien er uitnodigend uit. Pizzeria restaurant Efes oogt modern, strak, transparant met een open keuken. Comfortabele stoelen en banken staan in de efficiënt ingerichte ruimte, aparte bloemstukjes op tafel, speels hout op de muren boven de sfeervolle lambrisering.
Pizzeria restaurant Efes heeft een metamorfose ondergaan. “Begin dit jaar zijn we met de verbouwing begonnen, dat was hard nodig na een minder goede periode. We zijn trots op het resultaat en hopen dat onze gasten zich weer welkom en op hun gemak voelen in ons restaurant! We zijn al volop open en de officiële openingsactie is op dinsdag 10 juli met de actie: 2 halen = 1 betalen”, geeft Sahin aan.
Zes dagen per week kunnen gasten terecht bij pizzeria restaurant Efes. Doordeweeks is Efes geopend van 13.00 tot 0.00 uur, zaterdag en zondag vanaf 15.00 uur ’s middags, op vrijdag en zaterdag is Efes geopend tot 2.00 uur. “We serveren döner- en shoarmaschotels, diverse soorten heerlijke pizza’s en lekkere voorgerechten. Natuurlijk kunnen gasten daarbij genieten van koffie, thee, frisdrank, wijn of ons lekkere Turkse biertje Efes! Maaltijden bezorgen behoort ook tot de mogelijkheden”, legt Sahin uit. Hij vervolgt: “Gasten die bij Efes een hoofdgerecht bestellen, dus pizza of een schotel, krijgen er gratis warm Turks brood met kruidenboter, gekruide feta kaas en een sausje bij.”
De naam Efes is een bewuste keuze. Umit Sahin vertelt waarom: “We hebben voor de naam Efes gekozen omdat ons restaurant in Groenlo ook zo heet. Daar doen onze huurders het prima. Dat kunnen we hier in Aalten ook, daar ben ik van overtuigd. We hebben een mooie locatie, midden in het dorp! We beginnen met een schone lei in ons geheel opgeknapte pizzeria restaurant, gastvrij willen we zijn voor iedereen!”