Een belangrijke dag: de N18 gaat eindelijk open

Een belangrijke dag: de N18 gaat eindelijk open

GROENLO - Eindelijk is het zover! De N18 gaat vandaag officieel open. De nieuwe N18 tussen Enschede en Groenlo gaat in de loop van de middag open voor het verkeer. Hoe laat dit precies gebeurt, wordt niet vooraf bekend gemaakt. Rijkswaterstaat wil voorkomen dat mensen in de rij gaan staan om als eerste over de nieuwe weg te rijden. Dit kan namelijk onveilige situaties met zich meebrengen.



Verslaggever Davie Klein-Gunnewiek geeft toelichting in de Gelre FM Ochtendshow. "Die opening gaat volgens een strikt protocol. Als eerste gaat het weggedeelte van Enschede naar Groenlo open in de loop van de middag. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat gaat de weg toegankelijk maken en rijdt voorop. Nadat de weginspecteur de verschillend toeritten gepasseerd is kan het verkeer in de richting van Groenlo de nieuwe N18 is. En op het moment dat de weginspecteur weer in Enschede is, is de nieuwe N18 open voor het verkeer", vertelt hij over de opening. 



 Omwonenden



De omwonenden van de nieuwe N-weg hebben een lange tijd kunnen genieten van de bouw (of juist niet). En dat zorgde voor wat hinder. "Er werden viaducten gemaakt, er werden zelfs doorgaande wegen afgespoten. Bijvoorbeeld de route tussen Eibergen en Beltrum. Een belangrijke verbindingsweg wordt nu geheel doorkruist door de nieuwe N8. En datzelfde geldt eigenlijk voor de sluiproute tussen Eibergen en Neede, de Stokkersweg. Waar ook nu de nieuwe N18 ligt, en men dus niet meer de sluiproute kan nemen", legt de verslaggever uit. 



Meer



Later vandaag zal er meer nieuws over de opening verschijnen op deze website. 



« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free