Koningsdag in Aalten met nieuw Magazine

Koningsdag in Aalten met nieuw Magazine

AALTEN - Alle voorbereidingen voor Koningsdag in Aalten zijn in volle gang. Dit jaar zijn er op vrijdag 27 april naast de Ballonnenwedstrijd en de spelletjes, weer diverse Workshops, georganiseerd door verschillende bedrijven en verenigingen uit Aalten. Ook wordt in het dorp huis aan huis weer het Magazine AaltenOranje verspreid, met daarin alle activiteiten rondom Koningsdag en 4/5 mei.

 



Ook dit jaar worden ’s morgens op Koningsdag, tijdens de Aubade, honderden ballonnen opgelaten door de Aaltense Kinderen, dit jaar gesponsord door Jumbo Leussink. Ook Meike Ubbink zal haar muzikale bijdrage leveren voor en tijdens de Aubade. Na afloop van de ballonnenwedstrijd kunnen kinderen (mét hun ouders) een rondritje maken, door Aalten, met het treintje van Ponyhof Leiting en ook het springkussen is opgeblazen. Kijk voor het opstappunt op de website. Intussen start om 11:30 de Koningsloop.



Na de Koningsloop is het tijd voor het middagprogramma. Op de Markt is een kinderdisco en bij Café Schiller een kinderprogramma. Vanaf 14:00 uur starten de Koningsspelen en Workshops van DanzArte, Hanami, Athos en de drumband VMS. Het belooft een leuke dag te worden, waar de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze gaan doen. Op de Markt en bij de horeca in het centrum is livemuziek voor jong en oud.

’s Morgens spelen verschillende Muziekkorpsen op de Markt; bij Beth San en bij de Stegemanhof, waar na afloop gezellig een borrel kan worden gedronken bij de horeca van beide zorgcentra.





Foto: Gelre FM





Ook dit jaar is het Magazine AaltenOranje uitgebracht, vol met informatie over de Koningsdag en meewerkende verenigingen en bedrijven en sponsors. Leuk is de HEMA Oranje puzzel, waarmee mooie prijzen zijn te winnen. Voor jong en oud! In het Magazine en op de website www.AaltenOranje.nl is meer informatie te vinden. Naast de info over Koningsdag, wordt aandacht besteed aan de Herdenking op 4 mei, de Dienst van ‘Vieren en Gedenken’; het bevrijdingsconcert, Quis Separabit en nog veel meer.


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free