Theatervoorstelling “Kwinkslag”

Theatervoorstelling “Kwinkslag”

Aalten - Op 17 maart om 20.00 uur is er in het Kulturhus Lintelo de theatervoorstelling Kwinkslag. Complimenten van Herman Finkers na een optreden met ‘Riesewijk en Co’  zwaaide in het voorjaar van 2017 de kleed-kamerdeur open en kwam Herman Finkers onaangekondigd het duo opzoeken. ‘Ik heb blauw gelegen van het lachen’, complimenteerde de Twentse komiek de blozende Achterhoekers. ‘Het mooiste wat ons kon overkomen’, blikt Martijn Gelinck terug op de lovende woorden van zijn ‘grote voorbeeld’ Finkers.



 



Na een jaar meegedaan te hebben in de theatervoorstelling Jan Riesewijk & Co staan de kameraden Joost Frank en Martijn Gelinck dit jaar op eigen benen met 'Kwinkslag', hun eerste avondvullende theatershow. In het Nederlands met de bekende ‘Finkeriaanse tongval’. De bijna twee uur durende voorstelling staat als een huis, mede dankzij de sturende hand van de bekende regisseur en theatermaker Ellen Kremers. De gortdroge humor met geniale woordspelingen viel enorm in de smaak bij het publiek van Riesewijk en Co. Vandaar dat ze de stap aandurfden. Jan Riesewijk spreekt steevast over 'miene jongs' en Herman Finkers is fan van de nuchtere Grollenaren.



 



De titel 'Kwinkslag' dekt in zijn geheel de lading. Geen toevallige titel. Kwinkslagen volgen elkaar soms in moordend tempo op, een andere keer is een aanloop langer, maar weten de mannen de zaal aan hun lippen vanwege de boeiende aanloop naar de clou. Het duo gunt de bezoekers een kijkje in hun eigen leven. Stommiteiten, woordspelingen, ergernissen uit eigen keuken, schoonmoeders, zwangerschappen, teksten op geboortekaartjes met meesterlijke eigen vondsten, een briljant item over muziekteksten met een hoog 'oehoe-' en' aaah'-gehalte', onverwachte wendingen en kwinkslagen die de zaal doen bulderen van het lachen. Maar ook een serieuze noot.



 



Martijn krijgt na een lachsalvo de zaal muisstil als hij op de rand van het podium gaat zitten, zijn dagboek openslaat en zijn gedachten voorleest ten tijde dat zijn zoontje na een vroeggeboorte van 30 weken in de couveuse ligt aan slangetjes en apparatuur. Zowaar een trillende lip. "Er zijn meer soorten emoties dan alleen lachen", aldus Martijn. Een prachtig contrast, en zeer passend. Het publiek beleeft een zeer vermakelijke avond.



 



Kaarten zijn in de voorverkoop € 15,00 aan de zaal € 17,50. Voorverkoop van maandag tot zaterdag vanaf 19.00 uur in het Grand Café van het Kulturhus Lintelo. Of reserveren via info@kulturhuslintelo.nl. Zaal open om 19.30, de voorstelling begint om 20.00 uur.


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free