The Continuo Company met The Birth of Opera in Bredevoort

The Continuo Company met The Birth of Opera in Bredevoort

BREDEVOORT - Italië is ons vierde reisdoel.

Hoe kun je muziek en tekst samenbrengen tot een nieuwe beleveniswereld? Deze vraag leidde aan het eind van de zestiende eeuw in Florence tot een beweging onder de titel La nuove musiche. Gebaseerd op een intellectueel debat over de aard van oude Griekse muziek en zang, was de kring rond graaf Giovanni de' Bardi een broeinest van experimenten. Briljante geleerden en muzikanten ontmoetten elkaar in een poging om de oude theatrale ervaring te herscheppen. Uit deze geesten ontstond een expressieve samensmelting van tekst en muziek – de eerste "opera's" werden geboren.



In dit programma bevinden we ons te midden van deze doortastende en innovatieve kring. We horen fragmenten van de vroegste operawerken van Peri, Caccini, Frescobaldi, Kapsberger en Monteverdi, en worden van lachen naar tranen en van woede naar hartstocht geleid in deze nieuwe en uitdrukkingsrijke muzikale wereld.



Beatriz Lafont, sopraan, studeerde gitaar en zang aan het Conservatorium Profesioneel de Música en aan het Conservatorium Superior de Música "Joaquín Rodrigo" in Valencia. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag zet ze haar opleiding voort en behaalt ze een master in Early Music Singing. Ze is gespecialiseerd in Italiaanse muziek uit de vroege barok.



Emma Huijsser studeerde blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en barokharp bij Mara Galassi aan de Civica Scuola di Musica Claudio Abbado in Milaan. Emma treedt als barokharpiste regelmatig op met verschillende ensembles en orkesten. Zij speelde met het Amsterdam Baroque Orchestra olv Ton Koopman, en ze is mede-oprichter van de Continuo Company.



Luitist Arjen Verhage studeerde aan het Amsterdams Conservatorium bij Fred Jacobs. Tijdens zijn bachelorstudie ging zijn aandacht uit naar de renaissance-luit en naar de theorbe als begeleidingsinstrument. Met Leonore van Sloten vormt hij het Huygens Duo dat zich heeft toegelegd op de Nederlandse liedkunst van de zeventiende eeuw.



Het concert vindt plaats op 14 januari in de Sint Joriskerk, Markt 3, Bredevoort. Het begint om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken.

Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van € 10,- worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.



Meer informatie vindt u op de volgende websites:

https://sintjorisconcerten.nl

http://www.continuocompany.com


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free