Openbaar vervoer ligt op z'n gat door sneeuw

Openbaar vervoer ligt op z'n gat door sneeuw

ACHTERHOEK - Het is bar en boos buiten door het witte winterweer. Instanties waarschuwen om niet de weg op te gaan, maar ook via het spoor kom je niet ver. Vanaf station Zutphen rijdt momenteel maar één treindienst. Ook de bussen van Arriva rijden niet in de hele Achterhoek.



Door werkzaamheden rijden er geen treinen maar bussen tussen Zutphen en Dieren. Maar in Dieren kom je ook niet verder met de trein. Door een aanrijding met een voertuig in Velp rijden er geen treinen totaan Arnhem Centraal. Voor dat traject zijn nog geen bussen beschikbaar.



De andere kant op is ook geblokkeerd. Door een wisselstoring rijden er geen treinen tussen Zutphen en Deventer en rijden er geen treinen tussen Zutphen en Oldenzaal. Het is nog onbekend hoelang dat gaat duren. Ook zijn er nog geen bussen beschikbaar. 



De overgebleven treinroute, die tussen Zutphen en Winterswijk, rijdt vooralsnog wel. Het kan nog even duren voordat het treinverkeer weer op de rit is. De werkzaamheden tussen Zutphen en Dieren lopen door de weersomstandigheden uit, waardoor er maandagochtend ook geen treinen rijden op het traject.



Ook busvervoerder Arriva, verantwoordelijk voor het lokale/regionale busvervoer heeft vanwege het weer besloten de busverbindingen in de Achterhoek stil te leggen. Daardoor rijden er geen bussen. De vervoerder geeft op Twitter aan dat er per dag bekeken wordt wat er aan de dienstregeling wordt aangepast.



Door: mediapartner LokaalGelderland


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free