Livestream:Sneeuwbui trekt over de Achterhoek

Livestream:Sneeuwbui trekt over de Achterhoek

ACHTERHOEK - Het duurde even, maar de voorspelde sneeuwbui trekt over de regio. De verwachting is dat er heel wat centimeters zullen vallen in de regio. 



In de hele regio sneeuwt het flink. Er kan later in de middag zo'n 10 tot 15 centimeter sneeuw vallen in dit deel van het land. 



Bekijk een livestream in de Achterhoek: 





Voor de hele provincie, en andere delen van het land, geldt code oranje. Het KNMI adviseert om niet de weg op te gaan als dit niet hoeft. De ANWB zet extra krachten in om mensen met pech op de weg te helpen. Ze verwachten tien procent meer pechtgevallen dan op een normale zondag. Vooral op de Veluwe zou het gevaarlijk zijn. Ook de NS zet, op de eerste dag van de nieuwe dienstregeling, minder treinen in. 



Sneeuwjacht



Door de matige tot vrij krachtige wind die er staat is er kans op sneeuwjacht. De VID waarschuwt voor windstoten van 75 kilometer per uur. Sneeuwjacht is sneeuw die door de wind wordt voortgejaagd. Het is erg hinderlijk. Bij harde wind levert sneeuw de grootste problemen. Helemaal als het dan ook vriest. Bij een krachtige tot harde wind, windkracht 6 of 7, is tijdens sneeuwval sprake van een sneeuwjacht.



Nieuwe week



De nieuwe week begint ook met sneeuw. Zondag op maandagnacht valt er opnieuw sneeuw. Dit betekent dat je moet uitkijken op de weg, en dat er een drukke spits verwacht wordt. WeerPlaza voorspelt dat de kans aanwezig is dat in de middag code rood afgegeven gaat worden.



Door: mediapartner LokaalGelderland


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free