Is er toekomst voor de lokale en regionale media?

Is er toekomst voor de lokale en regionale media?

Bredevoort - Op aanvraag van de gemeente Aalten staat op vrijdagavond 1 december in Tegenlicht Meet Up Bredevoort de vraag centraal: is er toekomst voor lokale en regionale media? Onder leiding van Eric Schuurman gaan we in discussie met o.a. Achterhoek Nieuws, De Gelderlander en Regio8. De toegang is vrij.



Er tekent zich een transformatie af in onze nieuwsvoorziening. In de documentaire 'Kwestie van vertrouwen' belicht Tegenlicht de overgang van een traditionele top down-nieuwsvoorziening naar een horizontale nieuwsvoorziening. Waar vroeger professionele redacties het nieuws bepaalden, bepalen nu individuele burgers zelf en onderling het nieuws via internet en sociale media. Maar wie waakt over de waarheid in dit ongecontroleerde domein? En is nepnieuws van echt nieuws te onderscheiden?



Het vormt de opmaat tot de vraag of lokale en regionale media nog wel toekomst hebben. Van oudsher dient de pers twee kerndoelen: informeren en controleren. Kan de lokale en regionale pers deze rol van nieuwsbrenger en waakhond nog wel vervullen nu abonnementen en advertenties teruglopen? Is de lokale media verworden tot een bundeling persberichten? Neemt burgerjournalistiek de rol van de traditionele journalistiek over?



Aan de hand van stellingen discussiëren we deze avond over de toekomst van onze nieuwsvoorzienig. In het bijzonder over die van de lokale en regionale pers. Onder leiding van moderator Eric Schuurman (voormalig presentator TV Gelderland) gaan we in gesprek met Gerwin Nijkamp (hoofredacteur Achterhoek Nieuws), Gerco Mons (journalist De Gelderlander), Peter Berendsen (directeur Regio8) en vele anderen. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te denken en te discussiëren.



Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort

Datum: vrijdag 1 december

Aanvang: 19.00 uur vertoning documentaire; 20.00 uur start Meet Up

Entree: vrij


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free