Achterhoeks raadslid verward gevonden na hersenbloeding

Achterhoeks raadslid verward gevonden na hersenbloeding

LOCHEM -  De vermissing van Hans Boersbroek heeft als oorzaak een hersenbloeding die de Achterhoeker kreeg. Dat vertelt bevriende muzikant Berry Vink. Hij zou in verwarde toestand van de gemeente Lochem naar Goor zijn gereden.



Boersbroek werd donderdagavond in Goor gevonden nadat hij als vermist opgegeven werd. Onderkoeld en zonder schoenen werd hij verward gevonden op een bospad in het Overijsselse Goor. Eerder werd verderop zijn scooter al gevonden door de politie. Nadat hij gevonden is hebben hulpverleners hem overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. 



Wartaal

Vink: "Hans blijkt een hersenbloeding te hebben gehad. Hij herkent mensen, kan bewegen, maar praat wartaal. We hebben nog geen idee hoe hij eruit komt." Donderdagavond zijn familieleden van Boersbroek bij hem langs geweest in het ziekenhuis. Daar kregen ze te horen dat hij is getroffen door een hersenbloeding. 



Geschrokken

Boersbroek is een bekend persoon in Zutphen. Hij is actief als raadslid, organiseert evenementen en schrijft columns voor LokaalGelderland. Zutphen was daarom ook erg geschrokken toen donderdagavond in het nieuws kwam dat hij vermist bleek te zijn. Op social media werd zijn vermissing veel gedeeld. Ook kwam het groot in de media.



Wat is een hersenbloeding? 

De oorzaak van een hersenbloeding is bijna altijd een gebarsten aneurysma. Een aneurysma is een zwakke plek in een bloedvat. Die zwakke plek kan langzaam uitgroeien tot een ballonnetje. Als het aneurysma scheurt ontstaat er een bloeding. Hoge bloeddruk en roken zijn risicofactoren. Soms is een misvorming van het vat de oorzaak of ontstaat een hersenbloeding als gevolg van ongeval of geweld. Gelukkig gebeurt dit niet zo snel. De hersenen liggen namelijk goed beschermd in de schedel, schrijft de Nederlandse Hartstichting.



Een hersenbloeding is een ernstige aandoening met een slechte prognose. Een snelle diagnose is heel belangrijk. Op een CT-scan is de hersenbloeding meestal goed te zien. Bij twijfel maakt de arts een MRI. In de eerste weken is er een verhoogde kans op een nieuwe bloeding. Soms is een operatie mogelijk om de kans op herhaling te verkleinen.



Door: mediapartner LokaalGelderland


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free