Ontsnapte wolf is doodgeschoten

Ontsnapte wolf is doodgeschoten

ISSELBURG - De ontsnapte wolvin die al sinds begin deze maand rondliep in wildpark Anholter Schweiz is doodgeschoten. Dat meldt het park tegenover REGIO8



Vrijdag wist het park het dier al bijna te verdoven. maar dat is toen net niet gelukt. Het dier liep toen al anderhalve week vrij rond. Vrijdag werd de wolvin geraakt met een verdovingspijl. Daarna werd met hulp van 20 brandweerlieden gezocht in het 56 hectare grote park, maar de wolf werd niet gevonden. Volgens het park had het dier zich of erg goed verstopt of was de verdovingspijl kapot, waardoor het narcosemiddel niet werd ingespoten. 



De loslopende wolf begon voor het park een serieus probleem te worden. Sinds het dier is ontsnapt worden er geen bezoekers toegelaten en dat betekent geen inkomsten. Het dier ontsnapte vorige week dinsdag. Sinds de ontsnapping werd de wolvin meerdere keren door een wildcamera vastgelegd bij het wolvenverblijf, maar wel steeds aan de verkeerde kant van het hek. Om het dier een handje te helpen bij de terugkeer naar het verblijf, is een speciale brug gebouwd van boomstammen en hooibalen.



Zondagochtend meldde het wildpark dat de wolvin doodgeschoten is. Dit voor de veiligheid van de bezoekers van het park. Het park wil zondag weer open gaan. 



Dit artikel is gebasseerd op informatie van mediapartner Omroep Gelderland.

Foto: wildpark Anholter Schweiz​


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free