'Failissement Tuunte was niet om werknemers te lozen'

'Failissement Tuunte was niet om werknemers te lozen'

WINTERSWIJK - Het faillissement van modeketen Tuunte was een verkapte bezuinigingsmaatregel om van oudere en dus duurdere werknemers af te komen. Dat stelt vakbond CNV in een reactie op de doorstart van de winkelketen. Curator Vincent Jongerius van Tuunte verwerpt die aantijging.



'De boel failliet laten gaan, doorstarten met de oorspronkelijke eigenaren en oudere medewerkers op straat zetten. Het is ronduit respectloos dat dit wettelijk kan', zegt onderhandelaar Roos Rahimi van CNV. Tuunte wordt overgenomen door voormalig aandeelhouder René Rootinck en een aantal investeerders.



'Tuunte ging failliet omdat het gewoon slecht ging. Ik heb zeker niet het idee dat het faillissement was om een reorganisatie mogelijk te maken', pareert Jongerius. Tuunte vroeg het faillissement overigens zelf aan.



De curator verwacht binnenkort aan te kunnen geven welke van de ruim 40 winkels, waarvan 25 in Gelderland, in elk geval open kunnen blijven. Hij heeft ook een minimaal aantal personeelsleden bedongen dat wordt overgenomen. 'Ik kan nog niet zeggen hoeveel. Maar ik verwacht dat het er uiteindelijk meer zullen zijn.'



Door: mediapartner Omroep Gelderland


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free