GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
BREDEVOORT - In het nieuwe concertseizoen verwelkomt de Koppelkerk op zaterdag 9 september wederom een Edison-winnaar op haar jazz-podium: Kapok.
Kapok is een van de meest opvallende jonge bands in de huidige Nederlandse muziekscene. De band staat bekend om hun ritmische vuurwerk en aanstekelijke interactie, en om de knetterende, onvoorspelbare energie van hun live shows. Kapok jat naar hartelust uit allerlei muziek, waaronder funkrock, klassieke muziek, vrije improvisatie en Afrikaanse muziek – een verzameling invloeden die onwaarschijnlijk klinkt, maar in de muziek heel natuurlijk samengaat.
Het eerste wat opvalt aan Kapok is de instrumentatie. Er is geen bas, Remco Menting klinkt op een zelf ontworpen drumkit als geen andere drummer, en Timon Koomen roept op zijn gitaar rijke klankwerelden tot leven. De hoorn staat bekend als instrument uit de klassieke muziek, maar in handen van Morris Kliphuis ben je dat snel vergeten. Als een van de weinige jazzhoornisten ter wereld zingt, scheurt en funkt hij op zijn instrument alsof het gemaakt is voor de jazz. Op het podium gaat Kapok elke keer weer met de muziek aan de haal, wat ervoor zorgt dat geen twee concerten hetzelfde zijn.
Sinds hun eerste ontmoeting in de opnamestudio in 2011, waaruit het debuutalbum Flatlands ontstond, heeft Kapok opgetreden op alle belangrijke festivals in Nederland, waaronder twee keer het North Sea Jazz Festival. De band is ook internationaal actief, en won in 2012 de Dutch Jazz Competition, in 2013 de European Jazz Competition, en ontving in 2014 een Edison voor haar tweede album Kapok.
Kapok komt optreden op zaterdag 9 september, aanvang: 20.30 uur (zaal open: 20.00 uur); entree: tien euro. Rerveren: www.koppelkerk.nl/kapok of via 0543-216 005.