Henry: De man die de reclameborden voor de markt maakt

Henry: De man die de reclameborden voor de markt maakt

ACHTERHOEK - Is het je wel eens opgevallen? Dat de reclameborden op de markt vaak dezelfde stijl hebben? Dat is niet raar! Sign painter Henry van der Horst maakt namelijk heel veel reclameborden in marktland Nederland. 



Ook staat hij geregeld op de markten in de Achterhoek. Hier maakt hij reclameborden voor de marktkooplieden. Maar wanneer een passant de man vraagt iets voor haar jarige man te maken doet hij dat direct. "Tuurlijk doe ik dat. Wat is zijn naam?" En aan de slag gaat hij. 



Kunst

"Ik ben sign painter. Maar ik doe mijn werk live op de markten in Nederland" aldus van der Horst. Op de vraag hoe hij zijn kunst omschrijft zegt hij: "Ik ben blij dat je het kunst noemt. Want dat is het. Ik maak reclameborden voor men op de markten. Daarin heb ik mijn eigen opvallende stijl. Ik heb een klantenbestand van 1500 mensen."



De kunstenaar komt graag in het Achterhoekse Zutphen: "Zutphen is de mooiste markt. Niet de beste maar wel de mooiste. Dat komt mede door de omgeving. Ook is het goed verdeeld. Het is een prettige markt." Maar hij komt veel verder dan de Hanzestad: "Ik reis het hele land door. Het is mijn hoofdberoep. En dat is gaaf"



Kleine klantjes

Hoe hij op het idee gekomen is? "Ik had een functie als reclamecoordinator bij een supermarktorganisatie. Ik kwam geregeld bij de drukkerij in Spakenburg, en toen dacht ik: Ik kan ook kleine klantjes bundelen. Ik werkte vanuit huis en kwam eens in de week de opdracht ophalen en wegbrengen" vertelt hij. 



Door: mediapartner LokaalGelderland


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free