Oplossing zoekplaatje: Technische school Aalten.

Foto's: Leo v/d Linde
Oplossing zoekplaatje: Technische school Aalten.
Scholen worden gebouwd en verdwijnen ook na tientallen jaren weer. Deze school bestaat ook niet meer. Foto's herinneren aan wat ooit was en natuurlijk zijn er de herinneringen aan de schoolperiode. Honderden, wellicht duizenden leerlingen kregen les op deze school. We zien hier de Technische school aan de Ludgerstraat in Aalten. Deze school is al weer een aantal jaren verdwenen uit het dorpsbeeld van Aalten. Het terrein van deze voormalige school is nu een kale vlakte en wordt enkel en alleen gebruikt voor de opstelling van de corsowagens tijdens het Volksfeest Aalten. We kregen weer een aantal interessante reacties. Paulien Debbink-Mewe schreef:
"We woonden er schuin tegenover in de Eligiusstraat en hebben vaak geprobeerd om zo ver mogelijk over dat muurtje te lopen. Dit was bovenop aan twee kanten schuin". Ronald Halma: "jammer dat het oude deel niet is blijven staan, het moest hoeter-de-toeter worden afgebroken en nog steeds staat er niets". Herma Huitink-Geurkink: "de Technische school, daar gingen we vanuit de huishoudschool gymmen". Janny Ploos Van Amstel Meerdink: "jarenlang heb ik er kantinewerk gedaan, de omgang met leerlingen was een fantastische tijd". Jordy Waalderbos: "de bouw/timmer-afdeling was aan de Ludgerstraat.
Ik ben daar mijn bouwopleiding begonnen. En in de kantine kochten we heerlijke broodjes gehaktbal van Janny". Willem Stoelhorst: "Een prima gebouw, voorzag in een enorme behoefte en voldeed volop. Het gebouw is gesloopt en heeft plaats gemaakt voor nieuwbouw van woningen, die er voorlopig niet komt. Kortom bestuurlijke waanzin ten top!". Arie Stronks:
"De Woonplaats waar deze grond van is, heeft indertijd de grond waar nu de lokatie 'Stationsplein' is geruild met deze grond". Roelie Wilms: "Tot 1963 woonden wij aan de Eligiusstraat 21 en keken schuin op de school. Meneer van den Oever was volgens mij directeur".
*  

« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free