Regiotaxi Achterhoek op de schop, dit verandert er

Regiotaxi Achterhoek op de schop, dit verandert er

LICHTENVOORDE - 'De Achterhoek is er klaar voor', zegt wethouder Wim Aalderink van Winterswijk. 'Vanaf vandaag gaat ZOOV van start, de nieuwe regiotaxi voor de Achterhoek'. Gebruikers van de regiotaxi kunnen vanaf vandaag bellen met het callcenter voor vragen en om alvast ritten in te boeken voor na 1 januari 2017. ZOOV Reisplanner is te bereiken op 0900 - 9874.



 



Op 1 januari 2017 gaat het regiotaxivervoer over van de Provincie Gelderland naar de Gelderse gemeenten. 'Wij hebben als Achterhoekse gemeenten de samenwerking opgezocht', legt Aalderink uit. 'Wij kunnen niet garanderen dat alles in een keer goed gaat, we gaan de komende periode proefdraaien en dan hopen we dat alles goed gaat'.



 



Callcenter bij Hameland



Vanaf vandaag is bij sociale werkvoorzieningenschap Hameland in Lichtenvoorde de telefooncentrale ingericht. 'De centrale was al in gebruik bij Hameland en we nemen ook een deel van de mensen over die al bij Hameland in deze functie werkten', zegt Paul Gilissen van taxi Munckhof. Het taxibedrijf gaat vorm geven aan deze nieuwe centrale. 'Hoewel we vandaag officieel van start gaan, hadden we gisteren onze eerste klant al. Die was een beetje vroeg', zegt hij.



 



'Deze locatie is overigens tijdelijk', voegt Hans Scheinck, interim-directeur van Hameland toe. 'De gemeente Oost Gelre kwam namelijk met een beter aanbod', lacht hij. Als straks de verbouw van het gemeentehuis klaar is, komt de centrale daar te zitten.



 



Kilometers in plaats van zones



Grootste verandering voor de gebruikers van de regiotaxi is dat er niet meer pasjes gewerkt wordt en dat het tarief gaat veranderen. Ze zijn nu gewend om in zones te betalen, vanaf 1 januari worden de tarieven berekend in kilometers. 'Sommige ritten zullen dan goedkoper zijn en andere ritten weer duurder', legt woordvoerder Frieda Tax uit.



  • Er zijn twee verschillende tarieven voor ritten die niet langer zijn dan 20 kilometer. Reist u tussen 6.00 uur en 9.00 uur dan betaalt u een opstaptarief van € 1,45. Daarnaast wordt er € 0,23 per kilometer gerekend.
  • Reist u op andere tijden dan is het opstaptarief € 0,89 en kosten de kilometers € 0,15 per kilometer.
  • Is de reis langer dan 20 kilometer? Dan is het kilometertarief € 1,50.


Daarnaast is bijzonder dat inwoners ook naar Duitsland kunnen met de regiotaxi.



 



Informatiepakketten



Mensen die gebruik maken van de regiotaxi krijgen deze maand informatie over de wijzigingen. 'Deze week ontvangen ze van de gemeente waarin ze wonen al een brief', legt Tax uit. 'Later deze maand komt er een heel informatiepakket per post richting de mensen'.



 



Door: Mediapartner Omroep Gelderland



Foto: ZOOV


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free