GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Aalten - Vrijdag 8 juli was het de laatste schooldag van scholen in onze regio en kregen de leerlingen vakantie. Deze laatste dag is meestal een vrolijke dag. In Aalten dacht men op het Aladon, een school voor speciaal onderwijs, er op deze dag met gemengde gevoelens over. Met ingang van 1 augustus gaat deze school over naar Lichtenvoorde. De school wordt ondergebracht in het gebouw van de Hamelandschool, een school voor speciaal onderwijs waar het Aladon al nauw mee samenwerkt. Aanleiding voor deze verhuizing naar Lichtenvoorde is de demografische krimp in de regio Oost-Achterhoek. Kortom de school telde de laatste jaren steeds minder leerlingen. In het afgelopen schooljaar gingen nog maar 22 leerlingen naar het Aladon, te weinig om deze school in stand te houden. Het lage leerlingenaantal maakt het volgens Hennie Loeffen, lid College van Bestuur van De Onderwijsspecialisten, niet langer mogelijk om een permanente goede kwaliteit van het onderwijs te kunnen garanderen. Door met leerlingen en personeel naar Lichtenvoorde te verhuizen en daar nauw samen te werken met de Hamalandschool kunnen randvoorwaarden beter worden georganiseerd en kan men de kwaliteit van het onderwijs voortzetten. De afgelopen jaren heeft men zich ingezet voor het behouden van een onderwijsaanbod voor speciaal onderwijs in Aalten, zodat kinderen in hun eigen woonplaats naar school kunnen gaan . Zo lag er samen met onderwijsorganisatie Accent het verzoek bij de gemeente Aalten om het speciaal onderwijs en het speciaal basisonderwijs onder één dak te huisvesten. Men zag mogelijkheden om samen te gaan met de school 'Nieuw Hessen' in Aalten, de voormalige Julianaschool. Dit verzoek werd door de gemeente meerdere malen afgewezen. Burgemeester Berghoef mocht van twee leerlingen van de school: Semmi en Chris de sleutel in ontvangst nemen. Hiermee werd de school symbolisch aan de gemeente overgedragen. Ondanks dat het de laatste schooldag en sluiting van de school was, maakte men er toch nog een beetje vrolijke dag van. Er werden ballonnen opgelaten en de ouders van de leerlingen kregen een schitterend fotoboekje als herinnering aan het Aladon. Op 11 november 2002 kreeg deze school landelijke belangstelling. Mies Bouwman heropende destijds de school en nam de ontdekkingsruimte in gebruik. Deze ontdekkingsruimte in een school voor zeer moeilijke lerende kinderen was één van de eerste in Nederland. De school heette toen nog Magnoliaschool, genoemd naar het plein waaraan deze school is gelegen: het Magnoliaplein.
*