GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Op zaterdagavond 16 april staat het Kenniscafé van de Koppelkerk in het teken van migranten: hoe vinden nieuwe migranten hun weg in de Nederlandse samenleving? Te midden van de schilderijen van Otto Pankok, waarop vaak migranten figureren, geeft hoogleraar Marcel Lubbers van de Radboud Universiteit Nijmegen een lezing. Sociologen bestuderen de invloed van de omgeving op het leven van mensen. Hoe richten mensen hun leven in, met de mogelijkheden en beperkingen die de omgeving hun biedt? Migratie hangt vaak samen met de beperkingen die mensen ervaren in het land van herkomst en de mogelijkheden in het land van bestemming. In de lezing wordt ingegaan op de huidige migratiestromen. Hierbij wordt niet alleen op vluchtelingen gefocust, maar ook op de veel grotere groep van de arbeids- of gezinsmigranten. Marcel Lubbers presenteert onderzoek naar migranten die pas in Nederland zijn. Welke ontwikkelingen maken zij door in het leren van de Nederlandse taal en het vinden van werk? In hoeverre krijgen zij contacten? En voldoet het leven in Nederland aan de verwachtingen die zij hadden? Het onderzoek is gebaseerd op een studie waarin recente migranten uit verschillende landen een aantal jaar zijn gevolgd.
Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort
Datum: zaterdag 16 april
Aanvang: 20 uur (zaal open: 19.30 uur)
Entree: €5,-
*