GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Openingshandeling Groene Slingeplan door wethouder Luiten en heemraad Bussink
Foto's: Leo van der LindeAuteur: Leo van der Linde
Aalten - Maandag 7 december verrichtten wethouder Luiten en heemraad Bussink de officiële openingshandeling voor het Groene Slingeplan in Aalten. Zij deden dit dor de spindelschuif van de nieuwe vispassage in de Slingelaan samen open te draaien. Hierdoor stroomt water door de vispassage (vistrappen), waardoor vissen tegen de stroom in - dus langs de stuw - naar de bovenstroomse gebieden kunnen zwemmen. Daar zijn namelijk vaak de paaigronden. Deze vispassage is, net als de nieuwe vispassage bij de stuw Haartsestraat, dit jaar aangelegd als onderdeel van het project Groene Slingeplan. Er was veel belangstelling voor deze officiële opening. De buurtbewoners aan de Slingelaan en omgeving hadden allen een uitnodiging gekregen.
Jan Hofman, buurtbewoner aan de Slingelaan, vond het jammer dat er nog geen vissen in de Slingebeek zitten. Jan: "als buurt hadden we wel enkele vissen willen aanbieden. Het Waterschap Rijn en IJssel is van mening dat er sprake dient te zijn van een natuurlijke visstand. De vissen zullen zich over een tijdje wel laten zien in dit mooie gebied". Na het opendraaien van de spindelschuif trokken wethouder Luiten en heemraad Bussink lieslaarzen aan en ging men de vistrappen verkennen. Begin 2015 is men gestart met de uitvoering van dit project tussen de Haermansweijde en de Van Heemskerckstraat in Aalten. In 2006 is al een deel aangelegd bij de wijken De Hare/Haermansweijde. Over de hele lengte is gezorgd voor een doorgaande wandelverbinding met bankjes. Verder is het monument: Stenen Bank, vroeger aangeboden door Aaltens Belang, nabij de Polstraat, gerestaureerd. De Boven-Slinge in de kern van Aalten is nu recreatiever, beleefbaar en ecologisch waardevoller geworden. Het project is door de gemeente Aalten samen met Waterschap Rijn en IJssel uitgevoerde en gefinancierd. Ook heeft het Rijk het project medegefinancierd.