Nieuwe fiets/voetgangersbrug bij de Ahof

Foto's: Leo van der Linde Auteur: Leo van der Linde
Nieuwe fiets/voetgangersbrug bij de Ahof
Aalten - Deze week is een nieuwe brug over de Boven-Slinge geplaatst. De nieuwe brug verving de bestaande houten brug vanuit de Haartsestraat richting de Ahof/Polweide. Deze brug werd geplaatst en gefinancierd in het kader van het Rivierennetwerk, een fietsroutenetwerk langs de rivieren in de Achterhoek en Westmunsterland. Het grensoverschrijdende fietsroutenetwerk is in 2011 tot stand gekomen. De gemeenten in de Achterhoek hebben vervolgens een project opgestart om het rivierenlandschap nog aantrekkelijker te maken en de beleving ervan te vergroten. Vanuit die doelstelling wordt in de gemeente Aalten het routenetwerk aangepast om de beleving van de Boven-Slinge te verhogen.

De nieuwe brug is daarbij als attractief element toegevoegd. De nieuwe brug wed op woensdag 2 december geplaatst en is ontworpen door Arc2 architecten en is gebouwd door Meerdink Bruggen uit Winterswijk. De nieuwe brug is recreatief aantrekkelijk. Het is niet zomaar een rechte brug. In het midden van de brug zit een verdikking en dit nodigt uit om halverwege even stil te staan en te genieten van de omgeving. Men heeft midden op deze brug een mooie uitkijk op de historische boerderij De Ahof. In de leuning van de brug is de loop van de Boven-Slinge te herkennen. Het aanzicht van de houten lamellen verwijst op subtiele wijze naar het waterrad van de korenmolen die vroeger nabij deze locatie heeft gestaan.

De route van het fietsknooppuntennetwerk Achterhoek, waarover ook het rivierennetwerk verloopt, wordt in Aalten omgelegd. Komende vanuit de Haartsestraat wordt men voortaan over de nieuwe brug geleid, langs de Ahof en vervolgens via de Hofstraat richting het centrum. Via de Stationsstraat vervolgt het netwerk zijn weg langs de Slingelaan en gaat vanaf de Willemstraat in noordelijke richting om weer op het bestaande netwerk aan te sluiten. Nabij de brug wordt binnenkort nog een informatiepaneel geplaatst. Hierop komt ook een QR-code die verwijst naar een video over de Boven-Slinge en de korenmolen en de historie van de Ahof. Voorlopig is de nieuwe brug nog niet in gebruik. De nieuwe brug is nog afgesloten t/m 5 december.


Fotoalbums


Foto's

01.JPG
02.JPG
03.JPG
04.JPG
05.JPG
06.JPG

« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free