Raad van Toezicht Figulus Welzijn legt taken neer

Auteur: Gemeente Aalten
Raad van Toezicht Figulus Welzijn legt taken neer

De Raad van Toezicht van Stichting Figulus Welzijn Aalten-Dinxperlo heeft op vrijdag 30 oktober 2015 medegedeeld haar taken neer te leggen. De leden van de Raad van Toezicht besloten hiertoe nadat eerder een plan van aanpak van Figulus Welzijn, gericht op het optimaliseren van het welzijnswerk op gebied van bedrijfsvoering en doorontwikkeling, als onvoldoende werd beoordeeld door de gemeente Aalten.

Bij de aankondiging van het vertrek van interim-directeur Rob van Dijk per 1 november jl., gaf de Raad van Toezicht al aan zich te willen beraden op haar positie. De Raad van Toezicht heeft geconcludeerd dat zij zich, nu er geen overeenstemming is bereikt over het plan van aanpak, niet de geëigende partij acht om toezicht te houden op het door de gemeente Aalten gewenste doorontwikkeling van het welzijnswerk. Zij wil daarom ruimte maken voor een nieuwe Raad van Toezicht.

Continuïteit gewaarborgd

De gemeente Aalten beraadt zich op de mogelijkheden om het welzijnswerk in de gemeente op een goede manier vorm te geven. Voor de korte termijn neemt de gemeente Aalten de verantwoordelijkheid en regie om de continuïteit van het welzijnswerk te waarborgen, zodat inwoners van de gemeente zo min mogelijk merken van de ontstane situatie.

De medewerkers van Figulus Welzijn zijn op maandag 2 november geïnformeerd over het besluit van de Raad van Toezicht.


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free