Herontwikkeling Westrand Aalten

Auteur: Gemeente Aalten
Herontwikkeling Westrand Aalten

Gemeente Aalten en H.J. Aalbers en Zoon Aalten B.V. zijn overeengekomen om Westrand Aalten (het gebied globaal begrensd door de Zomerweg en de Sondernweg) te herontwikkelen. Partijen sluiten hiervoor een intentieovereenkomst.

Aalbers en Zoon Aalten B.V. is voornemens om een groot deel van haar huidige bedrijfsvoering aan de Broekstraat te verplaatsen naar Westrand Aalten. Hiervoor zou ca. 5 ha landbouwgrond door de firma Aalbers worden omgevormd tot bedrijventerrein. De firma Aalbers wil op het nieuw te vormen bedrijventerrein de duurzame verwerking van groenafvalproducten, de opslag en verwerking van bouwafvalproducten en de afvalstraat opnieuw opzetten. Het hoofdkantoor en de stalling van het machinepark van de firma Aalbers blijven aan de Broekstraat.

Inrichtingsschets

Om de ontwikkeling mogelijk te maken is wijziging van de huidige bestemming noodzakelijk. De procedure hiervoor wordt in de loop van 2016 gestart. Op kortere termijn wordt een inrichtingsschets ter inzage gelegd. Voor de omwonenden en overige belangstellenden wordt begin 2016 een informatiebijeenkomst georganiseerd.


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free