Erfgoedbeurs Bredevoort druk bezocht

Auteur: Gemeente Aalten
Erfgoedbeurs Bredevoort druk bezocht

Op 2 november vond in de Koppelkerk in Bredevoort de eerste Erfgoedbeurs plaats. De beurs werd georganiseerd door de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk. De beurs is heel goed bezocht en de bezoekers én standhouders hebben positief gereageerd op het initiatief.

De drie gemeenten stellen nieuw erfgoedbeleid op. Via de beurs wilden zij graag in contact komen met eigenaren, organisaties en bedrijven die zich bezighouden met het erfgoed in onze streek en deze partijen samenbrengen. De gemeenten hebben de bezoekers gevraagd ideeën aan te leveren voor het nieuwe beleid.

Diverse erfgoedorganisaties en -bedrijven presenteerden zich in een stand. Er waren lezingen en workshops over kwaliteit en vakmanschap, duurzaamheid, erfinrichting en herbestemming. Willem te Voortwis bracht met zijn vrouw Yolande Tangelder een speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd lied, vanuit het Cultuur- en Erfgoedpact. De gedeputeerde, mevrouw Josan Meijers, sloot de middag af. Het dagvoorzitterschap was in handen van Tanja Abbas.

Wanneer u naar aanleiding van de Erfgoedbeurs of in het algemeen nog ideeën heeft voor het nieuwe erfgoedbeleid van de gemeenten, dan kunt u die tot 20 december 2015 mailen naar erfgoedbeurs@winterswijk.nl.


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free