GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Winterswijk – Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft vanmiddag een beroep gedaan op de gemeente Winterswijk voor de crisisnoodopvang van 32 minderjarige vluchtelingen op camping De Twee Bruggen. De jongeren komen vanavond nog op de camping aan. Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft alle gemeenten vorige week gevraagd naar locaties voor crisisnoodopvang voor vluchtelingen. De gemeente Winterswijk heeft camping De Twee Bruggen bereid gevonden als mogelijke opvanglocatie voor crisisnoodopvang. De gemeente is blij dat De Twee Bruggen de gemeente helpt haar maatschappelijke plicht te vervullen.
Crisisnoodopvang
Crisisnoodopvang betekent dat een gemeente voor korte tijd vluchtelingen onderdak biedt. Het gaat dan om acute noodopvang voor 72 uur. Daarna worden de vluchtelingen door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) ondergebracht in een reguliere opvanglocatie (asielzoekerscentrum) elders in het land. Crisisnoodopvang is dus iets anders dan tijdelijke opvang. In het laatste geval gaat het om opvang voor een periode van één tot twee jaar. Camping De Twee Bruggen is een geschikte locatie voor acute noodopvang, omdat ze over alle faciliteiten beschikken qua slaapplaatsen, sanitair, keuken en ruimte voor activiteiten.
De gemeente zorgt en samen met vrijwilligersorganisaties voor dat de vluchtelingen goed worden opgevangen en begeleid. De omwonenden van camping De Twee Bruggen zijn vanavond door de gemeente geïnformeerd via een brief die huis aan huis is verspreid.