GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Elke zondagmiddag in maart laat Gerrie van Braak haar werk zien, ze is elke zondag zelf aanwezig. Gerrie van Braak maakt al vijfentwintig jaar handgevormd keramiek. Ze heeft les van Iet Harbers uit Silvolde. Van Iet Harbers leerde ze de techniek, maar door de jaren heen heeft Gerrie haar eigen vorm en stijl ontwikkeld. Haar werk kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan vormen. Die zijn laag voor laag secuur opgebouwd en geglazuurd in stijlvolle, warme kleuren. Het vervaardigen van handgevormd keramiek is een proces met veel verrassingen Laat de klei zich door de maker nog wel leiden, anders is dat bij het glazuren en het stoken van het werkstuk .Gerrie van Braak maakt de meeste glazuren zelf. Zij gebruikt verschillende stooktechnieken, zoals electrisch, raku en nakedraku.Met raku en nakedraku wordt meestal grove klei gebruikt. Het raku stoken, een techniek waarbij het keramiek op een temperatuur van duizend graden wordt gestookt, levert de meeste verrassingen op. De glazuren laten zich in dit proces niet sturen ‘Je hebt geen idee hoe het werk uit de oven komt’, zegt Gerrie van Braak. Zij heeft door de jaren heen al vele exposities gehouden.
Gerrie van Braak-Chevalking, Lijsterstraat 5, 7051 XS Varsseveld, tel 0315 242217
U bent van harte welkom op 1, 8,15, 22 maart van 13.00-16.00 uur en 29 maart van 14.00-17.00 uur. Entree gratis, een vrije gift is van harte welkom. www.kerkjederietstap.nl