GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
In opdracht van het Centrum voor Jeugd Gezin Aalten hebben twee studenten onderzoek gedaan naar ontmoetingsplekken zoals jongerenketen in de gemeente Aalten. Op dit moment zijn deze keten erg ‘in’ bij de jongeren. Ze worden goed bezocht. Voor de gemeente Aalten is de veiligheid van deze ontmoetingsplekken een belangrijk speerpunt in het kader van het jeugdbeleid.
Onderzoek naar ontmoetingsplek jongeren
Door het onderzoek hebben we meer zicht gekregen in het fenomeen ‘keten’ in de gemeente Aalten. Keten zijn vooral een sociale ontmoetingsplek voor jongeren. Een positief punt is het feit, dat er nauwelijks sprake van overlast en ruzie is bij de keten. De jongeren bezoeken de keet voornamelijk voor de gezelligheid en ter voorbereiding op het uitgaan. Uit het onderzoek is wel een aantal punten naar voren gekomen waar we graag over in gesprek willen met de jongeren die deze keten bezoeken en hun ouders. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat de (sociale) veiligheid van de keten voor verbetering vatbaar is. De keten beschikken over het algemeen niet over brandmelders of andere brandpreventiemiddelen. Daarnaast zijn er jongeren die alcohol gebruiken en roken in de keet. Tot slot zijn er onduidelijkheden over wie er verantwoordelijk is voor wat er in en om de keet gebeurt.
Op bezoek
De keten vervullen op dit moment een dusdanig belangrijke vorm van vrijetijdsbesteding voor jongeren, dat we vanuit het jeugdbeleid hier speciale aandacht voor hebben. We willen graag met de jongeren en hun ouders in contact komen. Daarom gaan er duo’s op pad om de keten te bezoeken. Deze duo’s bestaan uit iemand van het jongerenwerk en iemand van de politie.
Onze insteek is daarbij zeker niet om de keten te sluiten. We willen er via preventie en voorlichting aan bijdragen dat het in de gemeente Aalten leuk en veilig ‘keten’ is en blijft!
Voor vragen of spontane aanmeldingen kunt u contact opnemen met Frank Sikkink, bereikbaar via Figulus Welzijn (0543) 47 39 93.
Hieronder een foto van degenen die de bezoeken afleggen.