GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Bijna 10.000 kilometer glasvezel in Gelderse en Overijsselse grond
Het glasvezelnetwerk van Reggefiber in Gelderland en Overijssel is het afgelopen jaar met 44% gegroeid. In de twee provincies ligt bijna 10.000 kilometer glasvezel in de grond. Dit is ruim een derde van het totaal aantal kilometer glasvezel in heel Nederland dat Reggefiber heeft aangelegd.
Inmiddels is bijna 37% van de huishoudens in de twee provincies verglaasd. Gelderland en Overijssel behoren hiermee tot de koplopers in Nederland, alleen in de provincie Flevoland zijn verhoudingsgewijs nog meer woningen aangesloten op het glasvezelnetwerk.
Reggefiber merkt dat met name in de kleinere dorpen in Gelderland en Overijssel veel huishoudens gebruik maken van hun glasvezelaansluiting. Zo maakt in Aalten, Brummen en Lochem al bijna 60% van de huishoudens iedere dag gebruik van hun glasvezelverbinding.
Op dit moment zijn de aanlegwerkzaamheden in Doetinchem-Noord, Apeldoorn Welgelegen, Zwolle Stadshagen, Rheden, Dieren, Hellendoorn en Nijverdal in volle gang. Dit betekent dat nog eens 44.000 huishoudens worden aangesloten op het glasvezelnetwerk.
Deze ontwikkeling sluit aan bij de trend in het huidige digitale tijdperk waarbij de rol van dataverkeer in het dagelijks leven steeds groter wordt. Er wordt vaker, zowel thuis als op kantoor, in de cloud gewerkt. Ook zijn Nederlanders dagelijks op sociale netwerken te vinden en is televisie kijken via video-on-demand, zoals bijvoorbeeld UitzendingGemist en Netflix, inmiddels gemeengoed. Maar behalve thuis, komen er ook steeds meer zakelijke toepassingen zoals online consulten in de zorg en video conferencing.
Jan-Jaap van Soest, regiomanager bij Reggefiber: “Gelderland en Overijssel zijn provincies die voorop lopen als het om innovatie gaat. De omarming van glasvezel is hier een goed voorbeeld van. En met de aankomende uitbreiding van het glasvezelnetwerk in Gelderland en Overijssel, zal een steeds groter deel van deze provincies toegang hebben tot deze stabiele en toekomstbestendige infrastructuur.”