GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Asbest in bodem nieuwbouwplan De Rikker wordt gesaneerd
Winterswijk – De asbestverontreiniging in de bodem op nieuwbouwlocatie De Rikker in Winterswijk wordt zo snel mogelijk gesaneerd.
Het college van burgemeester en wethouders volgt hiermee het advies op van milieuadviesbureau Econsultancy B.V.
In oktober vorig jaar werd bij graafwerkzaamheden voor de aanleg van een sloot asbest in de bodem aangetroffen. De asbestverontreiniging bevindt zich op een gemeentelijk perceel, dat is ingebracht voor de ontwikkeling van het woningbouwplan door ontwikkelaar vof De Rikker, en op een aangrenzend perceel dat eigendom is van vof De Rikker. Een deel van de verontreiniging ligt in de achtertuinen van twee recent gebouwde woningen aan de Watermolen. Deze achtertuinen kunnen op dit moment niet worden gebruikt.
Naar aanleiding van de asbestvondst heeft Econsultancy nader onderzoek gedaan. Het onderzoek heeft uitgewezen dat het om een ernstige bodemverontreiniging gaat, maar dat er geen sprake is van “onaanvaardbare humane risico’s”. Wel is het noodzakelijk om de verontreinigde grond af te graven en af te voeren naar een erkend verwerkingsbedrijf.
De gemeente Winterswijk en vof De Rikker hebben gezamenlijk besloten tot sanering van de verontreiniging. De kosten bedragen circa 130.000 euro en worden door de gemeente Winterswijk bekostigd uit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV-3). De gemeente Winterswijk en vof De Rikker maken afspraken over de verdeling van de kosten. De provincie Gelderland is in deze het bevoegd gezag. De voor de sanering noodzakelijke BUS-melding (Besluit Uniforme Saneringen) is inmiddels bij de provincie ingediend. Binnenkort wordt goedkeuring verwacht, zodat medio mei kan worden gestart met de saneringswerkzaamheden. De werkzaamheden zullen circa twee weken duren.