GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
GUV crematorium in Aalten, herdenkt samen met alle andere crematoria in Nederland, het feit dat het in april 100 jaar geleden is dat de eerste crematie in Nederland plaatsvond. In april 1914 vond namelijk de crematie van de arts dr. C.J. Vaillant in het Crematorium Westerveld plaats. Het was de eerste crematie in Nederland. Geschiedenis werd geschreven.
Vanwege de ‘acceptie’ van cremeren ging de ontwikkeling aanvankelijk niet snel. Anno 2014 is er veel gebeurd. Zo kiest tegenwoordig ruim 60% van de Nederlanders voor crematie en zijn er 77 crematoria.
Er is in de afgelopen 100 jaar op het gebied van dienstverlening en mogelijkheden rondom een crematieplechtigheid veel veranderd. Ter gelegenheid van dit feit houden sommige crematoria een open dag. GUV Crematorium doet daar niet aan mee omdat er in november 2013nog een open dag gehouden wordt.
Dr. C.J. Vaillantfonds – voor de (geestelijke) gezondheidszorg
Wel wil GUV van de gelegenheid gebruik maken om het Dr. C.J. Vaillantfonds nader bekend te maken.
Dit fonds krijgt de opbrengsten van alle edelmetalen en andere metalen die uit de asresten bij de crematoria opgehaald worden. De metalen worden verzameld en dan centraal verwerkt. De opbrengsten van de verkoop van deze metalen worden door het bestuur geschonken aan goede doelen.
GUV wil dan ook stichtingen of verenigingen die daarvoor in aanmerking komen aanmoedigen een aanvraag te doen. Geïnteresseerden vinden de voorwaarden en de wijze waarop men deze aanvraag kan doen op de website van de Landelijke Vereniging van Crematoria waarbij GUV Crematorium aangesloten is. Dit kan men vinden op www.lvc-online.nl.
Het Bestuur van het dr. C.J. Vaillantfonds hanteert daarbij o.a. de volgende criteria:
- De donatie is bestemd voor een concreet uit te voeren project.
- Er ligt een duidelijke relatie met de (geestelijke) gezondheidszorg.
- Het project heeft een regionaal (zo mogelijk nationaal) karakter, waarbij een zo breed als mogelijke geografische spreiding door Nederland wordt nagestreefd.
Instellingen die een aanvraag doen, kunnen een kopie naar GUV sturen zodat bekend is dat de aanvraag gedaan is en GUV deze aanvraag nog kan aanbevelen. Voor meer informatie kan men contact opnemen met GUV crematorium onder 0900-7007000.